L’ICP un centre capdavanter en la preparació i conservació de ciències naturals

17 Jun 2011
3165 times

Becaries del Preparació i Conservació

Aquest mes de juny el Departament de Preparació i Conservació de l’ICP ha estat convidat per la Junta de Castella i Lleó i per la Universitat de Barcelona a participar en dos programes formatius dirigits a conservadors-restauradors professionals i novells. Amb aquestes accions l’ICP es consolida com a referent en la formació específica en el camp de la preparació, conservació i restauració de ciències naturals. El programa educatiu d’aquest departament de l’ICP és un dels canals de transferència de l’expertesa del seu equip, reconegut internacionalment en el seu camp.

La Comunitat de Castella i Lleó, amb la coordinació del  conservador-restaurador Carmelo Fernández Ibáñez del Museu de Palència, ha organitzat el curs ‘Recuperación, tratamiento y conservación del hueso y el marfil’. La formació realitzada a Palència anava dirigida a directors de museus, preparadors, restauradors i conservadors d'aquesta comunitat així com arqueòlegs i altres professionals de l'administració. El curs va comptar amb conferències de la Cap del Departament de Preparació i Conservació de l’ICP, Sandra Val i del tècnic responsable del laboratori de làmines primes Rubén Garcia, que són dos dels pocs experts de l’Estat en aquesta matèria. La Sandra va explicar les tècniques de reproducció (motlles i copies) en ossos i dents. Per la seva banda, en Rubén va exposar el punt de vista biològic de l’os i de l’ivori,  la utilització d’aquestes dues estructures per a la estimació de l’edat i d’altres dades, així com de les tècniques de preparació de làmines primes.

Sandra Val durant la conferència a Palencia

Des de la Universitat de Barcelona també s’ha convidat l’ICP a participar en la formació d’estudiants del Grau de Conservació-Restauració de Béns Culturals i de la llicenciatura de Belles, mitjançant un programa de pràctiques de dos mesos de durada. Enguany hi ha cinc alumnes que han decidit realitzar les seves pràctiques al Departament de Preparació i Conservació del nostre centre, ja que els interessa conèixer d’aprop un àmbit força desconegut i els atrau molt la paleontologia. De fet, algunes d’elles ja van col·laborar amb l’ICP l’estiu passat i han volgut repetir l’experiència i aprofundir més en els seus coneixements. En boca d’aquestes estudiants “venir a fer pràctiques a l’ICP està molt sol·licitat per part dels alumnes de l'Escola Superior de Conservació Restauració de Béns Culturals de Catalunya”.

L’Institut Català de Paleontologia Miquel Crusafont compta amb un servei de preparació i conservació-restauració de referència a l’Estat, malgrat que és encara un centre jove. Entre els seus treballs més destacats destaquen la restauració de la posta d’ous de dinosaure més gran d’Europa, la restauració de l’emblemàtica i històrica balena del Museu de Ciències Naturals de Barcelona, juntament amb l’organització dels Workshops internacionals en col.leccions d’història natural, que es realitzen biennalment.

Last modified on Dilluns, 19 Març 2018 13:08
Rate this item
(0 votes)
Super User

Curabitur ultrices commodo magna, ac semper risus molestie vestibulum. Aenean commodo nibh non dui adipiscing rhoncus.

Website: www.themewinter.com

Patrons:

logo generalitat        logo uab

Awards:

Excellence in research

With the support of:

logo icrea    logo ue

CERCA Center:

logo cerca b

xnxxarabsex

sexe libre

sexsaoy

sexjk

russian sex

afdalsex