Salvador Moyà rep el premi internacional Fabio Frassetto

17 Jun 2011
2935 times

Imatge d'en Salvador Moyà, director de l'ICP.

El president de la República Italiana Giorgio Napolitano va entregar ahir a Roma, en la cerimònia de cloenda de l’any acadèmic de l’Accademia Nazionale dei Lincei, el premi Fabio Frassetto a Salvador Moyà, director de l’Institut Català de Paleontologia Miquel Crusafont. El premi s’atorga en reconeixement a la carrera investigadora en el camp de l’antropologia física.

El premi internacional Fabio Frassetto es convoca anualment, amb una crida oberta, i premia la carrera investigadora en el camp de l’antropologia física. Enguany els guardonats han estat Salvador Moyà, director de l’ICP, i Roberto Macchiarelli, investigador del Museu Nacional d’Història Natural de París i professor de la Universitat de Poitiers. La quantia del premi és de 25.000 €. Yves Coppens o Giorgio Manzi, entre d’altres, han estat premiats en altres edicions.

Salvador Moyà ha rebut aquest premi en reconeixement a la seva recerca en l’evolució d’antropomorfs i homínids del Miocè a Euràsia, i molt particularment a Catalunya. Salvador és professor de recerca ICREA i professor associat a la UAB. Ha publicat més de 250 articles, entre els que destaquen els publicats a Science, Nature, Proceedings of the National Academy of Sciences USA o Journal of Human Evolution. És membre del projecte de recerca internacional “Researching Hominid Origins Initiative coordinat per T. D. White i F.C. Howell de la Universitat de Califòrnia a Berkeley, i dirigeix el projecte SOMHI, finançat per la Generalitat de Catalunya, que estudia els orígens i evolució dels grans antropomorfs a partir de l’extraordinari registre fòssil català. Ha dirigit nombroses excavacions paleontològiques, entre les que destaquen Can Llobateres (Sabadell) i Can Vila 1 (Els Hostalets de Pierola), on s’han descrit noves espècies d’hominoïdeus.

El premi Fabio Frassetto rep el nom de l’antropòleg italià de la Universitat de Bologna, mort el 1953, conegut pels seus treballs de reconstrucció de l’esquelet del poeta Dante Alighieri durant els anys 20 del segle passat. Frassetto va ser el primer catedràtic en Antropologia de la Universitat de Bologna i també l’impulsor del Museu d’Antropologia d’aquesta universitat.

L’Accademia Nazionale dei Lincei, fundada el 1609, és l’acadèmia científica més antiga del món. Promou la recerca a través de beques i premis, i cal destacar entre els seus investigadors becats al mateix Galileo Galilei. Aquesta acadèmia està considerada com la institució cultural més important de la República Italiana.

Last modified on Dilluns, 19 Març 2018 13:09
Rate this item
(0 votes)
Super User

Curabitur ultrices commodo magna, ac semper risus molestie vestibulum. Aenean commodo nibh non dui adipiscing rhoncus.

Website: www.themewinter.com

Patrons:

logo generalitat        logo uab

Awards:

Excellence in research

With the support of:

logo icrea    logo ue

CERCA Center:

logo cerca b

xnxxarabsex

sexe libre

sexsaoy

sexjk

russian sex

afdalsex