El passat dia 29 de juny l’Associació de Registres de Museus i Institucions Culturals Espanyoles (Armice) es va reunir a Barcelona, al CCCB, per escollir la seva nova junta. La Laura Celià, responsable de la col·lecció paleontològica de l’ICP, és un dels membres d’aquesta junta, que inclou a representants d’altres institucions catalanes.

Armice és una associació que treballa per l’estandarització dels registres de col·leccions patrimonials així com també per la profesionalització i formació continuada dels seus tècnics. En la nova junta, que encapçalen Ariadna Robert del MACBA i Neus Moyano del CCCB, hi participen a més de l’ICP, la Fundació Miró, el Museu Picasso i el MNAC.

Imatge de Laura Celià

És una associació jove, amb un centenar de socis, entre els que els representants dels museus de ciències són ben pocs.  La Laurà Celià serà la primera representant d’un museu de ciències naturals que formarà part de la junta d’Armice. De fet, fins ara l’associació estava més centrada en les col·leccions d’art, però les reponsables de  la nova candidatura volen obrir l’associació als museus de ciències. Com ens explica la Laura,

Els museus de ciències naturals tenim molt per aprendre i alhora podem aportar noves visions sobre la gestió de les col·leccions. Formar part d’Armice suposarà un enriquiment mutu a nivell professional i una forma de compartir experiències per millorar col·lectivament la conservació del nostre patrimoni.

El mandat d’aquesta nova junta és per 2 anys, en els quals els objectius que s’han marcat són: definir la figura del registre dins dels museus, donar a conèixer l’associació en nous àmbits, millorar els continguts del web i establir col·laboracions amb empreses, universitats i institucions.

 

Last modified on Dimecres, 21 Març 2018 14:00
Rate this item
(0 votes)
Super User

Curabitur ultrices commodo magna, ac semper risus molestie vestibulum. Aenean commodo nibh non dui adipiscing rhoncus.

Website: www.themewinter.com

Patrons:

logo generalitat        logo uab

Guardons:

Excellence in research

Amb el suport de:

logo icrea    logo ue

Membres de:

logo cerca b