fbpx

Els propers 14 i 15 de març, l’Institut Català de Paleontologia Miquel Crusafont rebrà la visita del Consell Científic Assessor del centre, un comitè format per investigadors de renom internacional en àrees relacionades amb la paleontologia. Aprofitant la visita del Consell, el professor Brian Mc Nab, especialista en ecologia fisiològica impartirà una conferència el dia 13 de març a la Facultat de Ciències de la UAB.

Durant dos dies, els investigadors que formen part del Consell visitaran les noves instal.lacions de l’ICP, l’aparell de tomografia computada que s’ha instal.lat a la seu de l'Institut a Sabadell i les noves col.leccions de fòssils. La funció d’aquest Consell és el d’orientar la recerca que es fa a l’Institut i establir futures línies de col.laboració.

El Consell Científic Assessor que visitarà l’ICP està format per:

Michel Brunet. Professor de paleontologia de vertebrats al Collège de France i Chair de Paleontologia Humana. L’any 2001 va anunciar la troballa de Toumaï al desert de Djurab, al Txad. Es tracta dun crani, una mandíbula i diverses dents de fa 7 milions d’anys i que han estat atribuïts a l’espècie d’homínid més antiga coneguda, Sahelanthropus tchadensis, cronologicament proper a la separació dels llinatges humans i dels ximpanzés d’un tronc comú.
Jorge Morales. Professor d’investigació del CSIC al Museo de Ciencias Naturales de Madrid especializat en Paleobiologia. El seu camp de recerca se centra en l’estudi dels mamífers del Cenozoic. És el director del Cerro de los Batallones, un jaciment paleontològic que presenta una gran diversitat d’espècies i d’on han sortit restes ben conservades de mamífers carnívors del Miocè Superior com exemplars de dues espècies de tigre de dents de sabre.
Lorenzo Rook. Catedràtic del Departament de Ciències de la Terra a la Universitat de Florència. La seva recerca se centra en l’anàlisi i estudis de la morfologia funcional i la reconstrucció de la història evolutiva de carnívors i primats. Ha excavat jaciments del Neogen i Quaternari a Itàlia, pròxim Orient, Àfrica i Sudamèrica.
José Luís Sánz. Catedràtic de Paleontologia de la Universidad Autónoma de Madrid. Ha estat director del projecte d’excavació de Las Hoyas (a Conca). El seu interès científic se centra sobretot en l’estudi de dinosaures i aus fòssils del Cretaci, tema sobre el que ha dirigit diferents projectes de recerca.  Ha publicat diverses obres de divulgació entre les quals destaquen Pequeña historia de los dinosaurios (2012), Dinosaurios. Señores del pasado (2000), Los dinosaurios voladores. Historia evolutiva de las aves primitivas (1999) o Mitología de los dinosaurios (1999).
David Pilbeam. És professor d’Evolució Humana de la càtedra Henry Ford II al Center for the Environment a la Universitat de Harvard. La seva àrea de recerca se centra en l’anàlisi dels canvis faunístics i la seva relació amb els canvis ambientals, la biologia evolutiva del desenvolupament (especialment en el desenvolupament i evolució de l'esquelet axial antropoide), la reconstrucció del comportament i les relacions filogenètiques dels simis del Miocè.
Brian K McNab. Professor en zoologia i especialista en ecologia fisiològica a la Universitat de Florida. La ecologia fisiològica és una disciplina híbrida entre les ciències biològiques que integra la fisiologia i el comportament dels organismes amb les condicions físiques i químiques del seu entorn. La seva recerca s’ha centrat especialment en l’evolució de l’endotèrmia en mamífers tropicals i aus.

 

Conferència a la Universitat Autònoma de Brian McNab

 

Aprofitant la visita del Comitè, el dia 13 de Març, el professor McNab impartirà una conferència a la Universitat amb el títol  “Less is more: The economics as the basis of island life”, on parlarà dels mecanismes que presenten mamífers i aus per minimitzar la despesa energètica, un recurs limitat particularment a illes. McNab presenta la despesa energètica com a un element unificador clau per l’estudi de les espècies, ja que s’associa a la morfologia, la fisiologia, l’ecologia i el comportament dels individus.

Recentment Brian McNab ha publicat el llibre “Extreme Measures: The Ecological Energetics of Birds and Mammals”, on un dels temes centrals és com les necessitats energètiques d’aus i mamífers es veuen alterades pels ràpids canvis ambientals i com aquest fet està accelerant el ritme d’extinció d’espècies.

Conferència: “Less is more: The economics as the basis of island life”

A càrrec de Brian k McNab, Professor de la Universitat de Florida

Dimecres, 13 de març. 12h

Sala de Graus II (C5/1068), Facultat de Ciències de la UAB

La conferència serà en anglès.

 

 

 

Last modified on Dijous, 22 Març 2018 11:58
Rate this item
(0 votes)

Patrons:

logo generalitat        logo uab

Awards:

Excellence in research

With the support of:

logo icrea    logo ue

CERCA Center:

logo cerca b

xnxxarabsex

sexe libre

sexsaoy

sexjk

russian sex

afdalsex