fbpx

L’ICP impartirà un curs del Programa Professors i Ciència de Fundació Catalunya – La Pedrera

 

L’Institut Català de Paleontologia Miquel Crusafont amb el suport de la Fundació Catalunya-La Pedrera organitzarà el proper 24 d’abril el curs “Tigres dents de sabre i queixals del seny de cabra: patrons i evolució dental en mamífers”, un curs d’especialització científica adreçat a professors de secundària per apropar la recerca als centres educatius. El responsable del curs és Marc Furió, investigador de l’ICP.

Aquest matí s’han donat a conèixer els 11 cursos de la quarta edició del Programa Professors i Ciència de la Fundació Catalunya – La Pedrera per aquest any 2013 entre els que hi ha el curs “Tigres dents de sabre i queixals del seny de cabra: patrons i evolució dental en mamífers”, que impartirà l’investigador de l’ICP Marc Furió el proper 24 d’abril a la seu de l'Institut a Sabadell.

Els curs està adreçat a professors d'ESO i Batxillerat de Biologia, Geologia, Medi Natural o Ciències del Món Contemporani amb coneixements generals de ciències naturals. L’objectiu és que els professors aprenguin a reconèixer diferents tipus de mamífers en base a les seves dents. En el curs es mostraran les característiques dentals dels mamífers com a exemple de l’evolució i adaptació dels animals al medi i s’explicaran les claus bàsiques que permeten reconèixer quina espècie fossil és més antiga que un altre dins d’un mateix llinatge o com es pot establir de manera aproximativa el grau de parentiu entre dues o més espècies animals.

Els curs està estructurat en dues parts, una part inicial teòrica on es treballarà amb mandíbules i cranis de mamífers actuals i rèpliques d’espècies fossils i on s’explicaran conceptes bàsics relacionats amb la dentició dels mamífers i una segona part pràctica on s’ensenyarà a reconèixer les dents de diferents animals domèstics i a associar-les a la dieta de cada animal. A partir d’aquí s’obtindrà una visió de conjunt per entendre les forces que han provocat la diversitat animal que observem avui en dia i els nínxols ecològics que ocupen les diferents espècies.

Les inscripcions són gratuïtes i es poden fer a través de la web de Professors i Ciència fins el dia 17 de març. Les places estan limitades a 25 participants i l’horari del curs serà de 10 a 17h i inclourà una visita guiada al Museu.

+ info www.professorsiciencia.com

Last modified on Dimecres, 21 Març 2018 17:36
Rate this item
(0 votes)

Patrons:

logo generalitat        logo uab

Awards:

Excellence in research

With the support of:

logo icrea    logo ue

CERCA Center:

logo cerca b

xnxxarabsex

sexe libre

sexsaoy

sexjk

russian sex

afdalsex