L’ICP participa en la primera trobada dels centres de recerca catalans

D'esquerra a dreta: Salvador Moyà, director de l'ICP i David M. Alba, cap del grup de recerca de Faunes del Neògen i Quaternari (ICP / Laila Pilgren)

47 centres de recerca científica de Catalunya van presentar els seus principals projectes de recerca, equipaments i plataformes científiques en la primera edició de la Conferència CERCA que es va celebrar el passat 28 d’abril. La trobada va tenir lloc en el Born Centre Cultural amb l’objectiu de donar visibilitat internacional al sistema de centres català, així com facilitar el contacte d’investigadors de disciplines diverses.

El secretari d’Universitats i Recerca, Antoni Castellà, i el director de la Institució CERCA, Lluís Rovira, van inaugurar la jornada que va mostrar l’activitat científica dels centres de recerca de Catalunya integrats en la xarxa CERCA i a la que també hi va assistir el director general de Recerca, Josep M. Martorell. Per part de l’ICP hi van assistir Salvador Moyà, Director de l’Institut, David M. Alba, cap del Grup de Recerca de Faunes del Neogen i Quaternari i Laila Pilgren, responsable del Departament de Projectes.

La Institució CERCA (acrònim de Centres de Recerca de Catalunya) és l'ens públic de la Generalitat de Catalunya per donar suport i facilitar l'activitat dels centres de recerca catalans i de fer-ne les avaluacions i el seguiment de les activitats que desenvolupen. Els centres CERCA es caracteritzen per un model de gestió autònom i implementen una cultura d’avaluació amb conseqüències que es tradueix en el desenvolupament d’una activitat científica d’alt nivell.

L’acte tenia un doble objectiu: donar visibilitat al sistema de centres per accedir a partners a escala internacional, així com facilitar el contacte entre investigadors dels diferents centres donant a conèixer les seves àrees de recerca. L’ICP va presentar els projectes de recerca que té en marxa al voltant de la paleontologia, així com els serveis del laboratori de restauració,  preparació i conservació de material paleontològic i col·leccions d’història natural, així com el servei de tomografia computada i de modelització 3D.

La jornada va acollir intervencions sobre diversos temes, com Tecnologia Catalana, la marca de CERCA per definir la conversió de la recerca en productes i serveis. En aquesta línia, investigadors destacats van parlar sobre projectes com el programa Prova’t, una iniciativa impulsada per la Generalitat enfocada a la comercialització d’idees innovadores.

+ info: Institució CERCA

Last modified on Dijous, 05 Març 2015 12:55
Rate this item
(0 votes)

Patrons:

logo generalitat        logo uab

Awards:

Excellence in research

With the support of:

logo icrea    logo ue

CERCA Center:

logo cerca b

xnxxarabsex

sexe libre

sexsaoy

sexjk

russian sex

afdalsex