L’ICP organitza un congrés sobre ambients del Cretaci

15 Set 2014
1926 times

Del 16 al 20 de setembre se celebra a Tremp el congrés "Reconstructing the terrestrial end-Cretaceous paleonvironments in Europe" organitzat per l'ICP, el Grupo Aragosaurus de la Universitat de Saragossa i l'Istituto Nazionale di Geofisica e Vulcanologia. Experts internacionals debatran durant quatre dies aspectes relacionats amb la paleontologia i la geocronologia dels jaciments del final del Cretaci d'Europa.

L'Institut Català de Paleontologia Miquel Crusafont (ICP), la Universitat Autònoma de Barcelona, el Grupo Aragosaurus de la Universitat de Saragossa i l'Istituto Nazionale di Geofisica e Vulcanologia organitzen el congrés "Reconstructing the terrestrial end-Cretaceous paleonvironments in Europe”, una trobada científica de caràcter internacional sobre els ambients terrestres del final del Cretaci a Europa. El congrés se celebrarà a Tremp del 16 al 20 de setembre i l’organització compta amb el suport de l'Ajuntament de Tremp i de l'Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya, que acollirà les ponències.

Es tracta d'unes jornades multidisciplinàries que comptaran amb la presència d'investigadors d'arreu del món i on es presentaran els darrers avenços en paleontologia i geocronologia que s'han obtingut a partir de l'estudi dels jaciments del final de Cretaci d’Europa. Als Pirineus hi ha un excel·lent registre fòssil d'aquest període, que coincideix amb el moment de la gran extinció dels dinosaures de la Terra, fa uns 66 milions d'anys. Alguns dels aspectes que els experts tractaran aquests pròxims quatre dies són: la geologia i geoquímica dels canvis ambientals, la bioestratigrafia i cronologia de la transició Cretaci-Paleogen, canvis marins i correlacions amb el registre terrestre, successions de faunes i flores i paleobiogeografia, tendències en el clima i la vegetació.

Àngel Galobart, cap del grup de recerca del Mesozoic de l’Institut Català de Paleontologia Miquel Crusafont, ha comentat que “reunir els principals experts de diversos camps en aquest congrés suposa un gran esforç a nivell d’organització, però al mateix temps, és una magnífica oportunitat d’aprofundir en el coneixement d’un període geològic interessantíssim des del punt de vista científic”. 

Durant els dies del congrés, i amb la participació de l'Ajuntament de Tremp i el Consell Comarcal del Pallars Jussà, tindran lloc diverses activitats paral·leles adreçades al public general, que inclouen xerrades sobre paleontologia, una exposició d'il·lustracions de dinosaures i ambients del Cretaci i un concurs de fotografia de temàtica geològica.

+ info:

- Web del congrés

Last modified on Divendres, 23 Març 2018 18:16
Rate this item
(0 votes)

Patrons:

logo generalitat        logo uab

Awards:

Excellence in research

With the support of:

logo icrea    logo ue

CERCA Center:

logo cerca