fbpx

La teva mona, el titanosaure de xocolata

Imatge de la mona de xocolata del titanosaure.

L’Institut Català de Paleontologia Miquel Crusafont i Pastisseries ArtBo han iniciat una col·laboració per donar a conèixer la paleontologia en un format ben dolç. Per això han convertit el titanosaure que s’exposa al Museu de l’ICP en una mona de xocolata. La imatge del titanosaure del Pirineu català, que va viure fa uns 70 milions d’anys al que ara és el Pallars Jussà, és obra del paleoil·lustrador Oscar Sanisidro.

 

Gràcies a la col·laboració de l’ICP i ArtBo, els nens i nenes de Sabadell poden tenir un titanosaure a casa. L’escena de xocolata està inspirada en els fòssils que investigadors de l’ICP han recuperat en diferents excavacions, així com en la recerca que n’han fet després, tant pel que fa a l’aspecte del dinosaure com del paisatge en el que va viure.

Els titanosaures són un tipus de dinosaures que van viure al Cretaci, fa entre 90 i 65 milions d’anys. Se’n coneixen exemplars relativament petits, com els que hem trobat a Catalunya, de fins uns 10 metres de longitud. Però en altres continents s’han trobat exemplars que arribarien fins els 35 m. El seu nom ve de la paraula grega titanosaurus, que vol dir rèptil titànic o gegant.

De la mona del titanosaure en tenim un parell de d’exemplars al Museu de l’ICP, però per comprar-la cal anar a qualsevol de les pastisseries ArtBo a Sabadell. L’ICP obsequia als compradors de la mona, o als que la reben dels seus padrins i padrines, amb una invitació al Museu de l’ICP, per poder descobrir la verdadera història d’aquest dinosaure. La invitació és per a dos adults i dos nens.

Last modified on Dijous, 05 Març 2015 11:48
Rate this item
(0 votes)
Super User

Curabitur ultrices commodo magna, ac semper risus molestie vestibulum. Aenean commodo nibh non dui adipiscing rhoncus.

Website: www.themewinter.com

Patrons:

logo generalitat        logo uab

Awards:

Excellence in research

With the support of:

logo icrea    logo ue

CERCA Center:

logo cerca b

xnxxarabsex

sexe libre

sexsaoy

sexjk

russian sex

afdalsex