El Museu lliura els premis del concurs literari ‘Històries fòssils’

03 May 2021
1071 times
Les tres persones guanyadores (d’esquerra a dreta: Magí Mas, Lídia Bernardino i David Rodríguez, amb el jurat de l'edició d'enguany (fotografia: Maria Marín) Les tres persones guanyadores (d’esquerra a dreta: Magí Mas, Lídia Bernardino i David Rodríguez, amb el jurat de l'edició d'enguany (fotografia: Maria Marín) Les tres persones guanyadores (d’esquerra a dreta: Magí Mas, Lídia Bernardino i David Rodríguez, amb el jurat de l'edició d'enguany (fotografia: Maria Marín)

Les tres persones guanyadores (d’esquerra a dreta: Magí Mas, Lídia Bernardino i David Rodríguez, amb el jurat de l'edició d'enguany (fotografia: Maria Marín)

El passat 30 d’abril es van lliurar els premis als finalistes de la X edició del concurs literari ‘Històries fòssils’ que organitza anualment el Museu de l’Institut Català de Paleontologia Miquel Crusafont (ICP). Les tres persones guanyadores de l’edició d’enguany van ser Magí Mas, Lídia Bernardino i David Rodríguez. 

Ja és una tradició que la setmana de Sant Jordi es lliurin els guardons d’aquest concurs literari al voltant de la paleontologia que enguany ha arribat a la desena edició i s’ha convertit en una de les propostes més consolidades del programa d’activitats adreçades a infants i joves que ofereix el Museu. A causa de la situació de pandèmia, la cerimònia es va celebrar amb aforament limitat i amb les mesures de protecció pertinents, però amb tota la solemnitat que l’ocasió mereixia.

Un jurat format per Carles de la Rosa (regidor de Cultura de l’Ajuntament de Sabadell), Albert Garcia (investigador del grup de recerca d’Ecosistemes dels Dinosaures de l’ICP) i Pere Figuerola (cap del departament d’Outreach i Comunicació de l’ICP) va valorar els més de 80 contes rebuts en l’edició d’enguany i va determinar els textos finalistes. Bernat Vila, investigador de l’ICP, va substituir Albert Garcia en l’acte de lliurament dels premis que van recaure en:

  • Magí Mas (IES J.V. Foix, Rubí). Guanyador de la segona categoria.
  • Lídia Bernardino (IES Torrent dels Alous, Rubí). 2ª finalista de la segona categoria.
  • David Rodríguez  (IES Bitàcola, Barberà del Vallès). 3r finalista de la segona categoria.

Durant la cerimònia de lliurament, el jurat va valorar molt positivament la qualitat dels treballs presentats i va animar a les persones premiades a mantenir la seva afició literària. El tema escollit per als relats d'aquesta edició va ser la troballa d'Ogresuchus furatus, una nova espècie de cocodril de fa uns 70 milions d'anys descrita als Pirineus. La seva descoberta va ser força accidentada perquè el fòssil va ser robat poques hores abans de la seva extracció i va romandre desaparegut durant diversos dies fins que el personal investigador el va poder recuperar. En l’edició d’enguany van quedar deserts els premis de la primera i tercera categoria.

El premi per cadascun dels finalistes va consistir en entrades gratuïtes per a l’espai Dinosfera (a Coll de Nargó), al Centre d’Interpretació del Montsec de Meià (a Vilanova de Meià) i al Museu de la Conca Dellà (a Isona), tres espais museogràfics dedicats als dinosaures que formen part del projecte “Dinosaures dels Pirineus”. També es va lliurar un obsequi promocional de record a cadascun dels finalistes.

Imatge principal: Les tres persones guanyadores (d’esquerra a dreta: Magí Mas, Lídia Bernardino i David Rodríguez), amb el jurat de l'edició d'enguany (fotografia: Maria Marín)

Last modified on Lunes, 03 Mayo 2021 12:07
Rate this item
(0 votes)

Patrons:

logo generalitat        logo uab

Awards:

Excellence in research

With the support of:

logo icrea    logo ue

CERCA Center:

logo cerca