Antonio

Investigador de Neògen i Quaternari

 

 

La seva especialitat és la paleornitología, a la qual he dedicat la meitat de la seva vida. Les seves contribucions es poden enquadrar en dues línies principals de recerca: 

 

El coneixement de les avifauna del Quaternari de la península Ibèrica (paleogeografia, reconstrucció climàtica i ambiental, i les relacions de les diverses poblacions humanes amb les aus) amb més de 40 treballs publicats, i la sistemàtica de les aus del Neogen, que ha donat lloc a unes 15 publicacions. A més ha escrit altres articles d'enfocament més general o referent a altres temes, com ara la història de la paleornitología o les aus del Pleistocé de les illes Canàries. També ha publicat més de 15 treballs de difusió científica, la majoria basats en la seva pròpia recerca. Alguns d'ells, per a exhibicions en museus, encara que una gran part han estat publicats en els diaris espanyols més importants i en les revistes especialitzades més prestigioses. 

 

Com a membre de l'equip d'investigació a la serra d'Atapuerca, ha rebut el Premi Príncep d'Astúries el 1997. Ha estudiat més de 40 jaciments ibèrics del Quaternari, entre els quals es troben gairebé tots els més importants. Com a conseqüència d'això, ha estat i és membre d'un bon nombre d'equips de recerca, tant espanyols com internacionals. És l'únic espanyol que treballa amb aus del Terciari, i un dels pocs especialistes que hi ha al món.

 

Last modified on Martes, 03 Marzo 2015 12:44
Rate this item
(0 votes)
Super User

Curabitur ultrices commodo magna, ac semper risus molestie vestibulum. Aenean commodo nibh non dui adipiscing rhoncus.

Website: www.themewinter.com

Related items

Noticias ICP

Descrita una nueva especie de mustélido del Mioceno en Batallones

Descrita una nueva especie de mustélido del Mioceno en Batallones

02 Abril 2020

Circamustela peignei es un pequeño carnívoro con una dentición más especializada para consumir carne que otras especies de su género y época. Los fósiles descritos fueron excavados en el yacimiento de Batallones (Madrid), tienen una antigüedad de 9 millones...

Actividades

April 2020
M T W T F S S
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30

Patrons:

logo generalitat        logo uab

Guardons:

Excellence in research

Amb el suport de:

logo icrea    logo ue

Membres de:

logo cerca b