Investigadora post-doctoral 'Beatriu de Pinós'
Paleoecologia i Biocronologia

Soc paleontòloga de mamífers centrada en l'evolució neurosensorial de mamífers extints i actuals en relació amb l'ecologia i les condicions ambientals. El meu objectiu de recerca global és comprendre com va sorgir la diversitat sensorial dels mamífers moderns i el seu impacte en la radiació adaptativa dels mamífers. Utilitzo endomotlles virtuals, que són les empremtes marcades en la part interna del crani pels òrgans sensorials com el cervell i l'orella interna. També incorporo les relacions filogenètiques existents entre els mamífers per contextualitzar els canvis neurosensorials ocorreguts a través del temps geològic profund.

Soc de França, on vaig obtenir el meu màster a la Universitat de Montpeller treballant en l'evolució de rosegadors. Com a investigadora predoctoral, vaig continuar treballant en les relacions filogenètiques de rosegadors afroasiàtics i sud-americans al Museu d'Història Natural de Nova York (EUA). Després, vaig fer la meva tesi doctoral a la Universitat de Toronto (Canadà) sobre l'evolució del cervell d'esquirols i els seus parents extints i actuals més propers. Com a investigadora postdoctoral a Toronto (Canadà) i Edimburg (Regne Unit, beca Marie Skłodowska-Curie), he continuat treballant en l'evolució del cervell i l'orella interna dels mamífers utilitzant diversos mètodes per estudiar la forma (Morfometria Geomètrica 3D) i la quantificació de la mida dels òrgans sensorials. M'he centrat específicament en l'impacte de l'extinció del Cretaci superior en l'evolució del cervell dels mamífers. 

Actualment, soc investigadora postdoctoral 'Beatriu de Pinós' a l'ICP, on el meu projecte principal se centra en l'evolució neurosensorial de mamífers planadors.

Àrees de recerca:

  • Sistema neurosensorial
  • Evolució dels mamífers
  • Ecologia sensorial
  • Reconstruccions conductuals
  • Mamífers del Paleocè i Eocè
  • Radiacions adaptatives i macroevolució 

Contacte:
Correu electrònic:
Esta dirección de correo electrónico está siendo protegida contra los robots de spam. Necesita tener JavaScript habilitado para poder verlo.
Lloc web: https://ornellabertrand.wordpress.com

ResearchGate:
https://www.researchgate.net/profile/Ornella-Bertrand-2
Google Scholar:
https://scholar.google.com/citations?user=wXRBR4AAAAAJ&hl=en
ORCID:
https://orcid.org/0000-0003-3461-3908 

Last modified on Viernes, 05 Mayo 2023 08:33
Rate this item
(0 votes)

Patrons:

logo generalitat        logo uab

Awards:

Excellence in research

With the support of:

logo icrea    logo ue

CERCA Center:

logo cerca