Notícies ICP
La revista Palaeogeography, Palaeoclimatology, Palaeoecology ha publicat un estudi sobre quin paper van tenir els grans canvis climàtics i l’activitat humana en l’extinció dels últims èquids salvatges d’Europa, el cavall salvatge (Equus ferus) i l’ase salvatge (Equus hydruntinus). La recerca, que ha comptat amb Daniel DeMiguel, investigador associat a l’Institut…
Arriba la dotzena edició del Dia Internacional dels Museus i la Nit dels Museus a Sabadell
05 Mai 2023
358 times
Per dotzè any consecutiu els museus de Sabadell s’uneixen a la celebració del Dia Internacional dels Museus des del dia 13 fins al 18 de maig amb jornades de portes obertes, visites guiades i activitats gratuïtes, per tal que tots els ciutadans i ciutadanes puguin visitar-los.
El Permià i el Triàsic de Mallorca i Menorca són objecte d’una tesi doctoral a l’ICP
27 Abr 2023
74 times
Rafel Matamales-Andreu, conservador del Museu Balear de Ciències Naturals, ha presentat recentment el seu treball de tesi desenvolupat a l'Institut Català de Paleontologia (ICP) i per obtenir el títol de doctor en Geologia per a la Universitat Autònoma de Barcelona. El treball dirigit per Àngel Galobart (ICP) i Josep Fortuny…
Descrites noves restes fòssils de porcs de fa 11 milions d’anys al jaciment de Creu de Conill
25 Abr 2023
234 times
Un equip internacional liderat per l'Institut Català de Paleontologia Miquel Crusafont (ICP) ha descrit diverses restes fòssils de porcs d'11,2 milions d'anys d'antiguitat del jaciment de Creu de Conill (Terrassa, Catalunya). La majoria corresponen a l'espècie extinta Propotamochoerus palaeochoerus, tot i que també s'han identificat restes de Parachleuastochoerus valentini. L'estudi…
L’ICP amplia l’equip amb quatre noves incorporacions gràcies al programa “Primera Experiència”
19 Abr 2023
122 times
El passat mes de març, l'Institut Català de Paleontologia Miquel Crusafont (ICP) va sumar a la plantilla quatre persones joves en ocasió de la convocatòria del 2023 dels ajuts emmarcats en el Programa de Primera Experiència Professional en les administracions públiques.
A finals de març, l’investigador italià Leonardo Sorbelli va defensar el seu treball de tesi doctoral dut a terme aquests darrers anys a l’Institut Català de Paleontologia Miquel Crusafont. El doctorand va obtenir la màxima qualificació per la seva investigació sobre els suids i els bòvids de diversos jaciments del…
Un estudi publicat a PLOS ONE revela que els rhinesúquids, un grup d'amfibis gegants que van ser els principals depredadors en ecosistemes d'aigua dolça de fa més de 250 milions d'anys, nedaven de manera semblant als cocodrils. La investigació s'ha basat en uns rastres fossilitzats a Sud-àfrica.
La consellera de Cultura, Natàlia Garriga, va inaugurar a principis de mes els nous espais del Museu de la Conca Dellà, a Isona, després de gairebé dos anys i mig tancat per les obres de remodelació i ampliació. L'equipament amplia el seu espai per tal de poder desenvolupar les seves…

L’exposició itinerant “Què tenim sota els peus? 550 milions d’anys d’evolució a Ponent i el Pirineu” arriba a Dinosfera
L’exposició itinerant “Què tenim sota els peus? 550 milions d’anys d’evolució a Ponent i el Pirineu” arriba a Dinosfera
20 febrer 2023
200 times
Aquest cap de setmana s’ha inaugurat l’exposició “Què tenim sota els peus? 550 milions d’anys d’evolució a Ponent i el Pirineu” a Dinosfera (Coll de Nargó, Alt Urgell) on s'hi estarà fins al 28 de maig. La mostra produïda per la Xarxa de Museus de les Terres de Lleida i…
Aquest mes de febrer arrenca una nova edició de ‘Cafès Científics’ a Sabadell, una iniciativa organitzada per set entitats de la ciutat que es dediquen a la recerca i a la seva divulgació i que té com a objectiu posar en contacte al gran públic amb persones expertes de diferents…