fbpx

Campus Geològic

24 Nov 2009
847 times

 

El passat divendres dia 20 de novembre, el campus de la UAB es va transformar en un Campus Geològic. L’Institut Català de Paleontologia (ICP) juntament amb el Departament de Geologia de la Universitat Autònoma de Barcelona van organitzar una gimcana paleo-geològica en motiu de la Setmana de la Ciència.

 El alumnes del grup de Ciències de la Terra de 1er de batxillerat de l’IES Forat del Vent de Cerdanyola del Vallès van ser els protagonistes d’aquesta gimcana pensada per promoure les capacitats de treballar en equip, d’orientació i de resolució de problemes “in situ”, així com per aportar nous coneixements sobre la geologia i la paleontologia als estudiants. Es van treballar tant temes científics com de campus universitari. Tots els alumnes que participaren ,van acabar sent bons coneixedors tant del campus de la UAB, com de conceptes de paleontologia o de geologia i de les seves aplicacions industrials.

Els participants varen rebre un mapa del campus, guies d’identificació de roques i minerals, material didàctic sobre els períodes geològics i una brúixola. El seu objectiu inicial, aconseguir localitzar les proves. Un cop trobades, van haver d’excavar un petit pou fins arribar al nivell freàtic, picar roques per identificar-les, trobar fòssils amagats, o trobar minerals aplicats a la vida quotidiana. D’altra banda, van aconseguir superar un seguit de proves intermèdies per tal d’aconseguir punts extres. Entre aquests reptes podem destacar la troballa d’estalactites a la UAB o el fet de fer-se una fotografia de grup a les escultures de la Universitat. Així doncs, les columnes de la UAB envoltades d’alumnes de secundària van quedar immortalitzades a les càmeres digitals dels participants.

L’èxit de la gimcana va ser generalitzat. Tots els grups van aconseguir superar la majoria de les proves, i per tant, van ser mereixedors del diploma i els regals de participació. Tot i així, sí que va haver un grup que va aconseguir acumular tots els punts possibles i ser així, els guanyadors de la gimcana amb un premi especial: el llibre editat per l’ICP “Fa olor de dinosaures”.

Esperem poder tornar a repetir-ho perquè tots vàrem gaudir de l’experiència… Organitzadors i participants vàrem marxar amb un somriure als llavis. Així que l’any que ve, esperem nous grups!!

Last modified on Diumenge, 18 Març 2018 17:38
Rate this item
(0 votes)
Super User

Curabitur ultrices commodo magna, ac semper risus molestie vestibulum. Aenean commodo nibh non dui adipiscing rhoncus.

Website: www.themewinter.com

Patrons:

logo generalitat        logo uab

Awards:

Excellence in research

With the support of:

logo icrea    logo ue

CERCA Center:

logo cerca b

xnxxarabsex

sexe libre

sexsaoy

sexjk

russian sex

afdalsex