La rèplica del dinosaure Triceratops marxa del museu de paleontologia Miquel Crusafont de Sabadell

15 Gen 2009
438 times

El dijous, 15 de gener, va tenir lloc el trasllat dels fòssils i rèpliques més grans del museu de paleontologia Miquel Crusafont
Després de tallar el carrer de l’Escola Industrial de Sabadell al trànsit, una empresa de transport amb un camió - grua va procedir al desmuntatge de la rèplica del dinosaure Triceratops (2.5 x 5.5 metres aprox.) que s’exposava al hall del museu Crusafont i que n’ha estat la seva icona des de l’any 1982. La rèplica es va comprar a l’American Museum of Natural History aquell any en motiu del centenari de la mort de Darwin.
Entre altres, també va tenir lloc l’embalatge i trasllat de la rèplica del cap de Tiranosaure (comprada junt al Triceratops), d’un crani d’elefant prehistòric i la seva mandíbula, i de la tortuga gegant fòssil que pesa una tona. Aquest dos darrers fòssils, per motius logístics, es van treure del museu per les finestres de la segona planta amb la grua.
Els fòssils, que conformen part de l’exposició permanent de les dues sales del museu, han estat traslladats a la nau Sellarés-Deu de Sabadell, on romandran mentre s’allarguin les obres de remodelació de l’edifici del museu Miquel Crusafont, que es preveu que durin un any. El museu és tancat al públic i l’inici de les obres és previst durant el primer trimestre de 2009. La remodelació la durà a terme l’estudi guanyador del concurs; Joan Rodon Arquitectes, i se centrarà en la millora dels espais interiors del centre, mentre que en l’exterior no s’hi faran canvis significatius donat que l’edifici és catalogat en el Pla Especial de Protecció del Patrimoni de Sabadell pel seu valor arquitectònic.
El museu Crusafont, ubicat al centre de Sabadell, es va inaugurar el 9 de novembre de 1969 i ja va patir una primera remodelació l’any 1995. El museu acull dues sales expositives; la sala del Mesozoic, que està dedicada a l'evolució de la vida durant el Mesozoic, l'era en què van viure els dinosaures. Entre altres peces i junt amb el material fòssil exposat, destaca la reconstrucció sencera d'un esquelet de Triceratops i la d'un cap de Tyrannosaurus rex. També s'hi recrea una excavació paleontològica. La sala dels mamífers, dedicada a l'evolució dels mamífers a Catalunya a partir de material fòssil. Es presenten, a la vegada, els canvis de la flora i la fauna, des del moment en què van desaparèixer els dinosaures, ara fa 65 milions d'anys. També es descriuen els principals jaciments paleontològics del nostre país.
Publicada el 2009-01-15 clasificada com a Notícies de l' ICP

Last modified on Dimecres, 04 Febrer 2015 13:15
Rate this item
(0 votes)
Super User

Curabitur ultrices commodo magna, ac semper risus molestie vestibulum. Aenean commodo nibh non dui adipiscing rhoncus.

Website: www.themewinter.com

Patrons:

logo generalitat        logo uab

Guardons:

Excellence in research

Amb el suport de:

logo icrea    logo ue

Membres de:

logo cerca b

xnxxarabsex

sexe libre

sexsaoy

sexjk

russian sex

aflam neek sex