L’ICP participarà en un documental sobre els dinosaures dels Pirineus

14 Jun 2017
641 times

La productora Batabat amb l’assessorament científic de l’Institut Català de Paleontologia Miquel Crusafont (ICP), i amb la col·laboració de Televisió de Catalunya, la Fundación Española para la Ciencia y la Tecnología - Ministerio de Economía y Competitividad, els ajuntaments d’Isona - Conca Dellà i Sabadell, entre d’altres entitats, rodaran un documental sobre els darrers dinosaures que van viure als Pirineus.

El projecte combinarà una part històrica de l’excavació del coll d’un dinosaure a Orcau (Pallars Jussà, Lleida) que es va iniciar l’any 1954 i que investigadors de l’ICP i la Universitat de Saragossa van acabar d’extreure l’any 2014. Es tracta d’una peça de gairebé 5 metres de longitud i 4 tones de pes que correspon a un dels darrers dinosaures que van viure a Europa, ja que les seves restes es troben molt properes al límit K-T, moment de la història de la vida a la Terra en el qual es van extingir tots els dinosaures del planeta.

L'extracció de la peça es va enregistrar en aquest vídeo:

El documental, amb el títol provisional de “El darrer gran dinosaure”, tindrà uns 50 minuts de durada, i està previst que s’estreni durant l’any 2017 a TV3. Altres cadenes també s’han interessat per la seva emissió. Comptarà amb la presència d’experts d’àmbit internacional i recrearà paisatges i dinosaures utilitzant tecnologia 3D.

El documental compta amb el suport de:

Last modified on Dimecres, 13 Setembre 2017 13:22
Rate this item
(0 votes)

Patrons:

logo generalitat        logo uab

Guardons:

Excellence in research

Amb el suport de:

logo icrea    logo ue

Membres de:

logo cerca b

xnxxarabsex

sexe libre

sexsaoy

sexjk

russian sex

aflam neek sex