Bona acollida de l’itinerari geològic i paleontològic pel Riu Ripoll

Una quinzena de persones d'edats diverses van participar aquest dissabte en la sortida organitzada per l'Institut Català de Paleontologia Miquel Crusafont (ICP) per conèixer la geologia i la paleontologia d'una zona que ha proporcionat restes tan rellevants des del punt de vista científic com les de l'hominoïdeu Hispanopithecus laietanus(en Jordi).

Un any més, l’ICP amb la col·laboració de la Unió Excursionista de Sabadell (UES), van organitzar al llarg del matí del darrer dissabte de maig, un itinerari geològic i paleontològic per la vall del Riu Ripoll en el seu pas per Sabadell. L’activitat, guiada pel geòleg Manel Llenas i en la qual van prendre part una quinzena de persones, va començar al jaciment de Can Llobateres, des d’on es va fer una introducció a la geologia del Vallès així com una explicació d’aquest extraordinari jaciment paleontològic del Miocè superior.

A continuació es va fer un itinerari per la llera del riu, amb diferents aturades per veure i trepitjar el conjunt de ventalls i terrasses fluvials quaternàries, que fossilitzen discordantment entre els materials miocens. Com a cloenda, una darrera aturada a la font dels Degotalls va serivr per explicar el funcionament dels aqüífers que formen les graves quaternàries disposades sobre les argiles impermeables miocenes.

La sortida s'emmarca dins del programa d'activitats que organitza l'ICP amb l'objectiu de donar a conèixer el patrimoni paleontològic i la geologia de la conca del Vallès-Penedès, una zona de Catalunya que ha proporcionat alguns dels fòssils més extraordinaris del nostre país des de mitjans del segle passat. Enguany, l'activitat també s'ha inclòs dins de la Nit de la Ciència de Sabadell. 

Last modified on Divendres, 23 Juny 2017 12:29
Rate this item
(0 votes)

Patrons:

logo generalitat        logo uab

Awards:

Excellence in research

With the support of:

logo icrea    logo ue

CERCA Center:

logo cerca