fbpx

Els dinosaures del Pirineu a l’abast de tots els públics aquest estiu

07 Jul 2015
990 times
Tasques de restauració del coll de sauròpode (ACN)

Tasques de restauració del coll de sauròpode (ACN)

El Museu de la Conca Dellà i Dinosfera ofereixen un ampli ventall d’activitats i tallers per a totes les edats pels mesos d'estiu que inclouen tallers, xerrades, visites a jaciments i fins i tot la possibilitat de participar en tasques paleontològiques. Des del maig, l'Institut Català de Paleontologia Miquel Crusafont dirigeix aquests dos espais de la mà d'Àngel Galobart, cap del grup de recerca del Mesozoic de l'ICP.

Aquest estiu, el Museu de la Conca Dellà (a Isona) i l’espai Dinosfera (a Coll de Nargó), posen en marxa un extens programa d’activitats que té com a objectiu donar a conèixer l’extraordinari registre fòssil de dinosaures que hi ha a Catalunya i la feina que duen a terme els investigadors de l’Institut Català de Paleontologia Miquel Crusafont en aquesta zona. Les propostes inclouen xerrades, tallers, visites a excavacions i, fins i tot, la possibilitat de participar en tasques relacionades amb la recerca paleontològica.

Al juliol es començarà la preparació del coll de dinosaure sauròpode de més de cinc metres de longitud que es va extreure del jaciment d'Orcau a finals de l’any passat. El procés consisteix a eliminar les més quatre tones de terra que embolcallen els ossos per tal d’extreure amb cura els ossos. Aquesta primera fase serà oberta al públic que visiti el Museu de la Conca Dellà durant els mesos de juliol i agost i la primera quinzena de setembre. Pels més petits es preveu que puguin participar d’aquesta tasca sota la supervisió dels paleontòlegs.

L’activitat de restauració es pot dur a terme gràcies a la participació de l'Institut d'Estudis Ilerdencs, la Diputació de Barcelona, el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i la  Xarxa de Museus de Lleida, sota la direcció dels paleontòlegs de l'Institut Català de Paleontologia Miquel Crusafont (ICP).

Al Museu de la Conca Dellà, a més, s’han organitzat visites guiades als jaciments paleontològics propers cada dimecres i dissabte. El 4 de juliol, es farà una visita guiada al jaciment dels Nerets, on estaran excavant els investigadors de l’ICP. El 13 d’agost, s’impartirà la xerrada “Què hi ha de cert a Juràssic World?”. Per als més petits, s’explicaran contes sobre la ciutat romana d’Aeso (Isona) i sobre la fauna que hi havia a la zona fa milions d’anys el 18 de juliol i el 22 d’agost.

A l’espai Dinosfera (Coll de Nargó), s’han organitzat visites guiades als jaciments de la zona tots els dissabtes de juliol i agost. Per als petits s’explicaran contes en el mateix espai i a l’esglèsia romànica de St. Climent de Coll de Nargó els dies 24 de juliol i 13 d’agost.

Des del mes de maig, Àngel Galobart, cap del grup de recerca del Mesozoic de l’ICP és el director del Museu de la Conca Dellà i de Dinosfera. 

Més informació:

Last modified on Divendres, 09 Octubre 2015 09:19
Rate this item
(0 votes)

Patrons:

logo generalitat        logo uab

Awards:

Excellence in research

With the support of:

logo icrea    logo ue

CERCA Center:

logo cerca b

xnxxarabsex

sexe libre

sexsaoy

sexjk

russian sex

afdalsex