L’ICP participa en un curs divulgatiu sobre el llop ibèric

19 Mai 2010
2845 times

L’investigador de l’Institut Català de Paleontologia, Joan Madurell, va participar com a ponent convidat, el passat dissabte 8 de Maig al segon curs realitzat a Catalunya sobre la biologia, evolució i conservació del Llop Ibèric, Canis lupus signatus.

El curs organitzat per l’associació naturalista Signatus i destinat a alumnat universitari i públic en general, va ser realitzat a les dependències del Parc Natural del Cadí-Moixerò com a resposta al creixent interès de la comunitat científica cap els llops catalans.

Aquest animal que va ser erradicat amb crueltat, assassinat i enverinat pel poble català a finals del segle XIX i començaments del XX, a tornat a Catalunya en els últims anys i se n’han pogut veure exemplars al Pirineu i més recentment al Berguedà, lloc d’aquesta trobada d’estudiosos. Els llops vistos recentment a Catalunya, procedeixen de poblacions italianes, que han creuat França i finalment han arribat als Pirineus.

L’objectiu del curs ha sigut donar a conèixer, l’ ecologia, els hàbits de caça i reproducció d’aquesta espècie i constatar que els llops i els seus ancestres fa pràcticament 3 milions d’anys que habiten la península ibèrica molt abans que els primers humans arribessin a Catalunya.

 

L'investigador Joan Madurell durant la sessió pràctica i alguns dels assistents al curs

Amb trobades com aquesta,  dirigides tant a especialistes com a no especialistes  s’espera ajudar a la gent a conscienciar-se que el llop no és un animal perillós i que enriqueix de manera molt notable el patrimoni natural de les nostres comarques. Ja és hora que aquest bonic animal es tregui l’estigma heretat dels segles XVI i XVII quan els llops contagiats amb el virus de la ràbia sembraven la por a les comarques interiors de Catalunya.

D’aquesta manera l’Institut Català de Paleontologia fa una petita contribució a la important tasca de divulgar més i millor la ciència que ens envolta.

Last modified on Diumenge, 18 Març 2018 17:58
Rate this item
(0 votes)

Patrons:

logo generalitat        logo uab

Awards:

Excellence in research

With the support of:

logo icrea    logo ue

CERCA Center:

logo cerca