El Museu de l’ICP ple de gom a gom

04 Oct 2010
3116 times

Nens i nenes en un dels espais interactius de l'exposició. ICP/Carles Raurich

Els primers visitants del nou Museu de l'ICP es compten per centenes en la jornada de portes obertes que va tenir lloc el passat dissabte 2 d'octubre per la tarda. El diumenge pel matí el públic va continuar gaudint de la nova proposta expositiva "Avui investigues tu!", que posa al visitant en la pell d'un paleontòleg. A partir de dimarts dia 5, el Museu obrirà les seves portes en el seu horari habitual.

Dissabte 2 d'Octubre de 2010. Són les 4:30 de la tarda i els primers visitants del nou Museu de l'ICP ja fan cua a les portes. Des d'aquest moment i fins passades les 8 del vespre, el museu es converteix en una riuada de gent que entra i surt de l'exposició, que toca i que pregunta, que mira i que comenta. Nens i nenes que es capbussen en els diferents espais interactius, que fins i tot prenen nota per recordar què han vist. De tant en tant, famílies que surten al carrer perquè no es volen perdre els tallers, la xocolatada o els espectacles amb els que l'ICP les convida a celebrar aquesta estrena. L'equip de l'ICP, esgotat però somrient, intenta que tot plegat rutlli com estava programat.

Aquesta escena suposa un punt d'inflexió en la història d'aquest museu, a cavall entre els mesos de treballs i incerteses des de la tancada de l'anterior museu i la nova etapa que s'enceta, plena d'il·lusió i noves propostes. L'exposició canvia el seu format i discurs, per parlar-nos de la recerca paleontològica i no només dels fòssils. I ho fa en un llenguatge del segle XXI, que capta l'atenció del visitant a través d'un disseny atractiu i, sobretot, amb elements interactius que requereixen de la seva participació. El visitant ja no és un espectador que descobreix un museu, sinó un paleontòleg en acció.

Les sales d'exposició, l'entrada, el laboratori, el soterrani que allotja la col·lecció. Tots els espais del Museu semblaven massa petits per donar cabuda a l'interès que havia despertat, especialment entre els sabadellencs, la inauguració d'aquest nou museu. A l'exterior però, en els jardinets de l'Obra Social Unnim Caixa de Sabadell, els més petits feien màscares i figures 3D. Ben aviat, els timbals comencen a retronar, en un taller de percusió que incita als petits i no tant petits al ritme. A mijta tarda, arriba l'esperada xocolatada, i per primera vegada en tota la tarda al museu queda mig buit. I ja de vesprada, la Banda juvenil de Sabadell i l'artista graffiter Werens, acomiaden amb la música i la pintura mural.

Cloenda de la Jornada de Portes Obertes del Museu de l'ICP. ICP/Carles Raurich

Després d'hores i hores de visites, les paraules més repetides són: Quin canvi! M'ha agradat molt! Hi tornaré!

Us hi esperem!

Last modified on Diumenge, 18 Març 2018 17:54
Rate this item
(0 votes)

Patrons:

logo generalitat        logo uab

Guardons:

Excellence in research

Amb el suport de:

logo icrea    logo ue

Membres de:

logo cerca b