fbpx
×

Avís

JUser: :_load: No es pot carregar a l`usuari amb id: 930

El conservador de l’ICP Jordi Galindo participarà en l’homenatge a Julio Gómez-Alba, conservador del Museu de Ciències Naturals de Barcelona, desaparegut recentment. L’acte tindrà lloc el proper dijous 18 d’abril a la l’antiga seu del NAT.

Julio Gómez-Alba va exercir com a conservador responsable de les col·leccions de flora i vertebrats fòssils, Vidal i Villalta des de l’any 1973 fins a la seva jubilació l’any 2010. Aquest proper dijous 18 d’abril, el Museu de Ciències Naturals de Barcelona organitza un acte d’homenatge a la seva figura amb parlaments de diverses persones que el van conèixer. En l’acte hi participarà Jordi Galindo, conservador de l’Institut Català de Paleontologia Miquel Crusafont.

Homenatge a Julio Gómez-Alba

Data: 18 d'abril, 17h
Lloc: Sala d'actes del Castell dels Tres Dragons (Psg. Picasso s/n)

Hi intervindran:

  • Anna Omedes, directora del Museu de Ciències Naturals
  • Jordi Galindo, conservador i cap de gestió de dipòsits paleontològics de l’ICP
  • Josep M. Camarasa, biòleg i historiador de la ciència
  • Amparo Salinas, historiadora de la ciència
  • Jaume Gallemí, conservador de paleontologia del Museu de Ciències Naturals.

Jordi Galindo ha comentat que “per bé o per mal, li dec a en Julio el fet que hagi acabat treballant com a conservador de l’ICP”. La tesi de Gómez-Alba es va titular Catálogo razonado de los vertebrados fósiles de España en el Museuo  de Geología de Barcelona i va servir com a base per organitzar i gestionar la col.lecció de vertebrats de l’Institut de Paleontologia de Sabadell, la institució predecessora de l’actual ICP.

Geòleg, músic i escriptor


Nascut a Madrid el 13 de novembre de 1945, Julio Gómez-Alba es va llicenciar en Ciències Geològiques per la Universidad Complutense de Madrid. En acabar la carrera es va traslladar a Barcelona per doctorar-se a la Universitat Autònoma l’any 1992. A banda de la seva tasca com a conservador al Museu de Ciències Naturals de Barcelona, va ser membre fundador de la Sociedad Española de Paleontología.

L’any 1988 va publicar “Guía de Campo de los fósiles de España y Europa", un manual per a la classificació de fòssils que recull més de 5.800 il.lustracions de vertebrats, invertebrats i plantes. Malgrat la seva faceta més coneguda és la de geòleg, també va ser un notable cantautor i escriptor. A començaments dels 60 va fundar el grup Los Riesgos amb el que va editar dos discos. Va fundar diverses revistes literàries com Ciertea i els seus textos han estat publicats a revistes com Poesía Hispánica i Hiperion.

Last modified on Dijous, 05 Març 2015 13:02
Rate this item
(0 votes)

Patrons:

logo generalitat        logo uab

Awards:

Excellence in research

With the support of:

logo icrea    logo ue

CERCA Center:

logo cerca b

xnxxarabsex

sexe libre

sexsaoy

sexjk

russian sex

afdalsex