Gairebé 1.200 persones visiten el museu de l’ICP durant el Dia Internacional dels Museus

Explicació del conte al museu de l'ICP durant el Dia Internacional dels Museus 2013.

El Dia Internacional dels Museus 2013 (DIM) a Sabadell va acabar oficialment ahir amb l'acte d'entrega de premis de la Gimcana de les Joies celebrada durant el cap de setmana. Del 17 al 19 de maig, 1.168 persones han passat pel museu de l'ICP per visitar les exposicions i assistir a les activitats preparades per a l'ocasió. La Nit dels Museus que es va celebrar dissabte va aplegar més de 200 persones a l'ICP que van assistir a l'espectacle d'òpera que va oferir la soprano Eugènia Montenegro.

 

En tres dies, més de 6.500 persones han passat pels museus de la ciutat per celebrar els Dia Internacional dels Museus i la Nit dels Museus que es va celebrar el dia 18. Els ciutadans i ciutadanes de Sabadell han acollit favorablement les propostes que els diversos museus de la ciutat havien organitzat conjuntament i han superat àmpliament les 2.700 visites que es van registrar l'any passat.

Durant el DIM, els museus han fet jornades de portes obertes perquè el públic accedeixi gratuïtament a visitar les exposicions i gaudir de les "joies", peces emblemàtiques que cadascun dels museus va exhibir per l'ocasió. El museu de l'ICP ha mostrat el crani de l'Albanosmilus, un carnívor extint de la família dels barbourofèlids també coneguts com a falsos dents de sabre, emparentats llunyanament amb els fèlids actuals. Al voltant d'aquesta peça s'han explicat contes pels més petits durant tot el cap de setmana i els visitants han pogut participar a la Gimcana de les Joies.

Durant la Nit dels Museus, les portes de l'ICP van estar obertes des de les 8 de la tarda fins a les 12h de la nit, espai durant el qual vàrem rebre la visita de gairebé 600 persones. A les 11 de la nit, més de 200 persones van poder assistir a l'espectacle d'òpera que va oferir la soprano Eugènia Montenegro amb l'acompanyament al piano d'Andrea Álvarez en el marc de l'exposició "Gairebé humans: Origen i evolució dels hominoïdeus".

Òpera a l'ICP a la Nit dels Museus

Els guanyadors de la Gimcana dels Museus

En un acte celebrat a l'auditori del Museu del Gas, ahir es van lliurar els premis a les cinc butlletes escollides a l'atzar de tots els participants a la Gimcana de les Joies. Els guanyadors han estat: Carla Mirones, Pau Rossell, Dídac Ortiz, Helena Bonsfills i Biel Marcos, que es van endur una panera amb diversos productes dels museus de Sabadell.

L'acte va ser presentat pels actors de Sabadell Èlia Solé i Jaume Madaula i va comptar amb l'actuació de les corals Enllaç i Noesis de l'Escola CEME (Escola d'Estudis Musicals Especialitzats)

El Dia i la Nit dels museus a Sabadell han estat organitzats pels equipaments museístics de la ciutat i han comptat amb la col·laboració de l'escola Illa, responsable de la imatge gràfica del DIM i la Nit dels Museus i l'Estruch, que ha aportat els artistes responsables dels espectacles nocturns.

Last modified on Dijous, 05 Març 2015 13:05
Rate this item
(0 votes)

Patrons:

logo generalitat        logo uab

Guardons:

Excellence in research

Amb el suport de:

logo icrea    logo ue

Membres de:

logo cerca b