fbpx

Dues investigadores de l’ICP reben el premi extraordinari de màster de la UB

D'esquerra a dreta: Nekane Marín i Blanca Moncunill. ICP.

Blanca Moncunill i Nekane Marín han rebut aquesta setmana el premi extraordinari de màster de la Universitat de Barcelona, un guardó que reconeix aquells estudiants que  han obtingut les millors notes en finalitzar els seus estudis. Ambdues van cursar el màster interuniversitari de Biologia Humana de la UB i la UAB i actualment són investigadores predoctorals del Grup de recerca de Paleobiologia Evolutiva de l’ICP.

El passat 22 de maig es van lliurar els premis extraordinaris de màster de la Universitat de Barcelona corresponents als cursos acadèmics 2006/2007 fins al 2010/2011 on van ser guardonades Blanca Moncunill i Nekane Marín, investigadores del Grup de recerca de Paleobiologia Evolutiva de l’Institut Català de Paleontologia Miquel Crusafont. El guardó reconeix aquells estudiants que han obtingut la millor nota de la classe sempre i quan sigui igual o superior a 9 a la finalització dels estudis. L’entrega va tenir lloc en el paranimf de l’Edifici Històric de la UB. 

Nekane Marín (Barakaldo, 1984) es va llicenciar en biologia l’any 2008. A l´últim any de carrera (2007/2008), va gaudir d’una beca de col·laboració amb el departament de Antropologia Biològica del Ministeri d’Educació i Ciència, on va dur a terme diversos estudis paleoantropològics amb l’objectiu d’inferir el passat de les poblacions antigues. En el curs acadèmic 2008/2009 va defensar el treball de recerca de final de màster “L’alimentació en les poblacions antigues del Tossal de les Basses”, estudiant els canvis produïts en l’alimentació dels grups humans que van viure en el Tossal de les Basses (a València) durant diversos períodes històrics a partir de l’anàlisi d’isòtops estables i elements traça.

Blanca Moncunill (Valls, 1988) es va llicenciar en biologia l’any 2010. Va obtenir una beca del Ministeri durant el curs 2009-2010 per col·laborar amb la Unitat d’Antropologia Biològica i realitzar un estudi antropològic de camp i de laboratori en una població recent (s. XIX, durant les guerres carlines). L’any 2011 va defensar el treball de màster “Quines dimensions devia tenir la panxa de la Lucy? Una nova visió de la pelvis d’Australopithecus afarensis, que va ser dirigit per Salvador Moyà-Solà. Aquest treball relacionava la morfologia pelviana del primer australopitec bíped conegut, la ja famosa Lucy, amb la seva alimentació basicament herbívora.

Actualment, amdues són investigadores predoctorals en el Grup de recerca de Paleobiologia Evolutiva de l’ICP que dirigeix la Dra. Meike Köhler. L’objectiu d’aquest grup de recerca és entendre les pressions selectives i la dinàmica de poblacions, tenint en compte aspectes fisiològics, corporals i les life-histories (la seqüència dels esdeveniments relacionats amb la supervivència i la reproducció que es produeixen des del naixement fins a la mort) de cada animal. Nekane Marín está en l’etapa final de redacció de la seva tesi doctoral sobre l’evolució en les estratègies de life-history en ungulats fòssils i actuals i Blanca Moncunill centra la seva recerca en els mamífers insulars que habitaven les illes Mediterrànies durant el Plio-Quaternari.

Last modified on Dijous, 22 Març 2018 12:53
Rate this item
(0 votes)

Patrons:

logo generalitat        logo uab

Awards:

Excellence in research

With the support of:

logo icrea    logo ue

CERCA Center:

logo cerca b

xnxxarabsex

sexe libre

sexsaoy

sexjk

russian sex

afdalsex