Campanya de micro-mecenatge per a publicar ’’Un passeig per la història de la biosfera’’

Reconstrucció de Paraceratherium. Agnès i Aina Amblàs. ICP.

L'ICP ha començat una campanya de micro-mecenatge a la plataforma Verkami per finançar l'edició d'Un passeig per la història de la biosfera, una obra de divulgació científica en català que ha escrit l'investigador del grup de recerca de faunes del Mesozoic Josep Marmi  i que descriu la història de la Terra i dels seus habitants des dels seus orígens, fa uns 4.600 milions d'anys. Ens ajudeu a fer-lo possible?

Amb aquesta campanya de micro-mecenatge s'esperen obtenir els 3.700€ necessaris per editar aquest libre que està destinat al gran públic i que veuria la llum a començaments de la tardor. La campanya de micro-mecenatge només dura 40 dies i en aquest període s'ha d'assolir la totalitat de l'import sol·licitat. En funció de la quantitat aportada s'ofereixen diferents recompenses, que van des de l'agraïment en els crèdits del llibre, fins a una visita guiada pels jaciments de Fumanya per veure petjades de dinosaures.

En aquest enllaç podreu veure tots els detalls del projecte. Tant importants són les aportacions individuals com que se n'assabenti el màxim de persones possible, així que us animem a que ens ajudeu en la difusió d'aquesta iniciativa.

La història de la Terra i els seus habitants

L'obra consta de 250 planes repartides en 19 capítols on s'explica de forma molt entenedora la història de la vida i el seu motor, l'evolució. Des de disciplines tan diverses com la paleontologia, la biologia evolutiva, la biologia del desenvolupament, la geologia, l'ecologia o la paleoclimatologia, Un passeig per la història de la biosfera proposa un viatge al llarg del temps per entendre els orígens dels éssers unicel·lulars, de les plantes, dels animals invertebrats i vertebrats i dels ecosistemes que n'han format part.

L'obra parla de dinosaures i de mamífers gegantescs, com els mamuts que van habitar el planeta fins fa pocs milers d'anys, però també de les formes de vida més petites, com els minúsculs cianobacteris, o de les plantes que van tenir, i encara tenen, un paper protagonista modificant la química atmosfèrica o donant aixopluc als animals, fent-nos la vida més fàcil a l'hostil medi terrestre. Escrit per tal que sigui entenedor entre el gran públic, a través de les seves pàgines el lector descobrirà els efectes de la variabilitat genètica i l'ambient sobre la supervivència, l'adaptació i extinció de les espècies.

Reconstrucció d'Ambulocetus. Agnès i Aina Amblàs. ICP.

El llibre inclou 83 il·lustracions fetes expressament per aquesta obra pel mateix autor i les il·lustradores Agnès i Aina Amblàs i Casals que reconstrueixen l'aspecte de diferents espècies ja extingides, com Acanthostega, un dels primers vertebrats terrestres que tenia 8 dits a cada mà, i Ambulocetus, un dels parents més primitius dels cetacis actuals (dofins i balenes) que encara no havia convertit les seves extremitats en aletes.

Josep Maria Marmi i Plana és investigador del grup de recerca de Mesozoic de l'Institut Català de Paleontologia Miquel Crusafont.

Last modified on Dijous, 22 Març 2018 13:12
Rate this item
(0 votes)

Patrons:

logo generalitat        logo uab

Awards:

Excellence in research

With the support of:

logo icrea    logo ue

CERCA Center:

logo cerca