L’ICP participa en la nova edició del programa Professors i Ciència de la Fundació Catalunya-La Pedrera

Marc Furió, investigador del Grup de Recerca de Faunes del Neogen i Quaternari de l'ICP, participarà en la sisena edició del Programa Professors i Ciència coordinant el curs "Tigres dents de sabre i queixals del seny de cabra: patrons i evolució dental en mamífers", que se celebrarà els dies 21 i 28 de maig al Museu de l'ICP, a Sabadell. El programa està organitzat per la Fundació Catalunya-La Pedrera i té l’objectiu de dotar el professorat de nous coneixements i facilitar-los eines per fomentar les vocacions científiques entre els seus alumnes. Es tracta d'una formació gratuïta i el termini d'inscripció acaba el 6 d'abril.

El curs "Tigres dents de sabre i queixals del seny de cabra: patrons i evolució dental en mamífers" està adreçat a professorat de 3er i 4art d'ESO, així com al de 1er i 2on de Batxillerat. L'objectiu del curs és mostrar les característiques dentals dels mamífers (inclosos els humans) com un clar i evident exemple de l'evolució i l'adaptació dels animals al medi al llarg del temps. Combina coneixements teòrics i pràctics per tal que els participants aprenguin a reconèixer diferents tipus d'animals (principalment mamífers) basant-se les seves dents, dóna les claus bàsiques que permeten establir polaritat en un procés evolutiu, és a dir, aprendre a reconèixer quina espècie fòssil és més antiga que altra dins un mateix llinatge i mostra com establir, de manera aproximativa, el grau de parentiu entre dues o més espècies animals.

El curs se celebrarà al Museu de l'ICP els dies 21 i 28 de maig de 15:30h a 19:30h. Constarà d'una introducció teòrica, on s'explicaran els conceptes bàsics referent a les dents dels mamífers i els diferents patrons morfològics que existeixen. En una primera part pràctica, es donarà una visió de conjunt per entendre les forces que han empès les faunes a presentar l'actual diversitat i a ocupar diferents nínxols ecològics. La segona part pràctica ensenyarà als participants com reconèixer les dents de diferents mamífers. El curs conclourà amb una visita al museu, on es podran veure les instal·lacions científiques i magatzems, i algunes peces fòssils en exclusiva on també s'hi podran aplicar els coneixements adquirits.

Professors i Ciència és un programa d'excel·lència que ofereix formació gratuïta al professorat de secundària de ciències de Catalunya, que vol contribuir a millorar la seva formació contínua i la seva especialització, en les respectives àrees de coneixement, perquè pugui revertir en el seu dia a dia a les aules amb l'objectiu d'estimular les vocacions científiques entre els seus alumnes. En aquesta 6a edició, el programa ofereix 230 places repartides en tretze cursos d'alt nivell d'especialització i aplicabilitat a les aules, que es realitzaran durant el mes de maig de 2014. Els professors es podran inscriure a la web professorsiciencia.cat entre el 21 de març i el 6 d'abril de 2014. Els cursos tenen un aforament limitat.

+ info: Curs del Programa Professors i Ciència "Tigres dents de sabre i queixals del seny de cabra: patrons i evolució dental en mamífers".

 

 

 

Last modified on Divendres, 23 Març 2018 14:39
Rate this item
(0 votes)

Patrons:

logo generalitat        logo uab

Guardons:

Excellence in research

Amb el suport de:

logo icrea    logo ue

Membres de:

logo cerca b