Soledad De Esteban-Trivigno Soledad De Esteban-Trivigno

Investigadora Paleontologia Virtual

(Balcarce, Argentina, 1975)

Des que vaig començar a estudiar que em fascina com funciona l'evolució i m'agradaria entendre com opera per a generar / restringir la diversitat morfològica. Per a mi (des del punt de vista d'un paleontòleg, amb pocs o cap accés a les dades genètiques) això signiica analitzar els canvis en la morfologia a la llum de les restriccions filogenètiques i funcionals.

Al final de la meva llicenciatura em vaig sentir fascinada pels xenartres, un grup de mamífers molt desconegut. En conseqüència, vaig fer el doctorat desenvolupant anàlisi geomorfològics i calculant la massa corporal de la majoria de gliptodontes del Plistocè i peresosos terrestres. Moltes característiques ecològiques i fisiològiques es correlacionen amb la massa corporal, de manera que les estimacions precises són molt importants en paleontologia.

Ara segueixo treballant amb ells, tractant d'identificar els patrons d'integració en el crani xenartros amb l'ajuda de mètodes de morfometria geomètrica, amb l'objectiu d'entendre per què tenien (i tenen) aquesta enorme disparitat en comparació amb altres clados de mamífers.

Tot i la meva obsessió personal amb xenartres, m'agrada col·laborar amb col·legues que treballen amb altres vertebrats, sempre és una bona ocasió per descobrir nous punts de vista, i per aprendre més sobre la diversitat dels animals i l'evolució. Aquestes col·laboracions inclouen analitzar i desenvolupar anàlisis funcionals de vertebrats fòssils mitjançant el Mètode d'Elements Finits.

E-mail: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.
Last modified on Dimarts, 05 abril 2016 12:31
Rate this item
(0 votes)

Patrons:

logo generalitat        logo uab

Awards:

Excellence in research

With the support of:

logo icrea    logo ue

CERCA Center:

logo cerca