fbpx

L’alumnat de l’Institut Bitàcola lliura els seus jocs de taula sobre dinosaures

25 Mar 2021
464 times
Alumnes de 1r d'ESO de l'Insititut Bitàcola abans de lliurar els jocs de taula sobre dinosaures que han elaborat aquest curs (Foto cedida per l'Institut Bitàcola). Alumnes de 1r d'ESO de l'Insititut Bitàcola abans de lliurar els jocs de taula sobre dinosaures que han elaborat aquest curs (Foto cedida per l'Institut Bitàcola). Alumnes de 1r d'ESO de l'Insititut Bitàcola abans de lliurar els jocs de taula sobre dinosaures que han elaborat aquest curs (Foto cedida per l'Institut Bitàcola).

Alumnes de 1r d'ESO de l'Insititut Bitàcola abans de lliurar els jocs de taula sobre dinosaures que han elaborat aquest curs (Foto cedida per l'Institut Bitàcola).

La setmana passada l’alumnat de 1r d’ESO de l’Institut Bitàcola de Barberà del Vallès va dur al museu els diversos jocs de taula que han elaborat al llarg d’aquest curs escolar. L’activitat s’emmarca en l’acord de col·laboració establert l’any 2017 entre l’Institut Català de Paleontologia Miquel Crusafont (ICP) i aquest centre educatiu i que ha permès desenvolupar diversos projectes al voltant de la paleontologia.

El passat dia 18 de març els tres cursos de primer d’ESO van venir de visita al museu de l’ICP i van lliurar els jocs de taula que l’alumnat ha desenvolupat durant aquest curs per descobrir d’una forma lúdica l’extraordinari registre fòssils de dinosaures als Pirineus. L’alumnat i el professorat han fet una feina fantàstica i els jocs es deixaran en préstec a les escoles de primària interessades.


Els alumnes treballant i jugant amb els jocs que han desenvolupat

El projecte parteix de la constatació que l’imaginari col·lectiu està dominat pels dinosaures americans, com els triceratops, els tiranosaures o els velociraptors, unes bèsties fascinants, però molt allunyades geogràficament de casa nostra. En canvi, als Pirineus catalans hi trobem d’altres espècies que, a més, són els darrers dinosaures que van viure a Europa abans de la seva extinció a tot el món. Els titanosaures amb el seu llarg coll i cues i que van deixar les seves petjades al Berguedà o els hadrosaures com el Pararhabdodon isonensis que només s’ha trobat al Pallars Jussà en són una bona mostra.

Des de l’any 2017, el museu de l’ICP fa un encàrrec diferent a l’alumnat que varia segons les necessitats del museu i les possibilitats i objectius de l’institut per cada curs. En anys anteriors, l’alumnat va participar en el disseny de les cartel·les i codis QR per ampliar la informació relacionada amb els fòssils i rèpliques de l'exposició "Un mar de fòssils" o en la revisió dels materials inclosos en les maletes didàctiques que el museu cedeix als centres educatius, entre d’altres projectes de col·laboració.

Volem agrair el compromís de l’alumnat i el professorat de 1r d’ESO de l’Institut Bitàcola i felicitar-los per la feinada que han fet en aquest encàrrec. Enhorabona!

 

 

Last modified on Jueves, 25 Marzo 2021 09:35
Rate this item
(0 votes)

Patrons:

logo generalitat        logo uab

Awards:

Excellence in research

With the support of:

logo icrea    logo ue

CERCA Center:

logo cerca b

xnxxarabsex

sexe libre

sexsaoy

sexjk

russian sex

afdalsex