Print this page

Acord de l’ICP i l’ESCRBCC per formar restauradors en paleontologia

L’Institut Català de Paleontologia Miquel Crusafont i l’Escola Superior de Conservació i Restauració de Béns Culturals de Catalunya engeguen aquest setembre un programa de pràctiques formatives dirigit als conservadors-restauradors en actiu o als alumnes del grau de Conservació i Restauració, que els permetrà especialitzar-se en paleontologia.

Malgrat que Catalunya té un ric i divers patrimoni paleontològic, la formació en conservació i restauració al nostre país no té cap ensenyament reglat que permeti especialitzar-se en paleontologia, o de manera més general, en col·leccions d’història natural. Conscients d’això, l’ICP i l’ESCRBCC inicien una col·laboració per donar resposta a les necessitats de formació de museus, gestors culturals o empreses paleontològiques. Gràcies a un conveni signat recentment, aquestes dues institucions posaran en marxa un programa de pràctiques formatives especialitzades en materials paleontològics, que s’adreça a restauradors de l’especialitat de Conservació i Restauració de Béns Arqueològics en actiu i/ o alumnes de l’ESCRBCC que hagin acabat els estudis.

El programa de formació, amb una dedicació de 400 hores, combina hores lectives presencials,  treballs i pràctiques de taller i la realització d’un projecte final. Cada alumne tindrà un tutor del Departament de Preparació i Conservació de l’ICP, que farà el seguiment del seu treball i estarà a la seva disposició en els horaris que s’estableixin. Segons l’acord, aquest mes de setembre l’ESCRBCC i l’ICP faran una selecció dels alumnes –fins un màxim de tres per curs- que participaran en aquesta primera promoció del programa de pràctiques.

L’ICP disposa d’un dels tallers de restauració més grans i ben equipats de l’estat, amb un equip tècnic especialitzat i amb una llarga experiència en la conservació i restauració de materials paleontològics. És aquest mateix equip el que ha liderat altres activitats de formació en aquest àmbit així com també les trobades internacionals de conservació de col·leccions d’Història Natural, conegudes com a conservation-workshop, que se celebren biennalment. L’ICP està treballant ja en la tercera edició d’aquestes jornades, previstes per 2013.

Les persones interessades en participar en aquest programa de pràctiques formatives poden adreçar-se a la Cap del Departament de Preparació i Conservació de l’ICP, Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.enviant el seu currículum professional o expedient acadèmic.

Last modified on Dimecres, 21 Març 2018 13:40
Rate this item
(0 votes)
Super User

Curabitur ultrices commodo magna, ac semper risus molestie vestibulum. Aenean commodo nibh non dui adipiscing rhoncus.

Website: www.themewinter.com

Latest from Super User

Related items