fbpx

Lliurament dels premis “Històries fòssils 2018”

Avançant-nos a Sant Jordi, divendres vam lliurar els premis corresponents a la setena edició del concurs literari de temàtica paleontològica de l’Institut Català de Paleontologia Miquel Crusafont (ICP) “Històries fòssils”. El jurat va destacar la qualitat de les obres presentades en cadascuna de les tres categories del concurs.

Els guanyadors i finalistes de l’edició d’enguany varen ser:

1a categoria (de 7 a 10 anys)

1r premi:

 • “El somni del titanosaure”, de Tomàs Llonch Pont.
 • “El fémur de titanosaure”, de Rita Galofré Tiana.

2n premi:

 • “Un fémur l'ha salvat”, de Clàudia Atinuke Lawal Duran

3r premi:

 • “Les nenes paleontòlogues”, de Laia Martínez Moreno

 

2a categoria (d’11 a 14 anys)

1r premi:

 • “La senyoreta paleontòloga”, de Daniela Sánchez Ariza.

2n premi:

 • “El meu primer fòssil”, de Oriol Fuentes González

3r premi:

 • “La sala 21”, de Akira Hernandez Shimizu
 • “Titanosaure”, de Nadia Carrasco Expósito.

 

3a categoria (de 15 a 18 anys)

1r premi:

 • “Casa nostra”, de Laia Moreno Vilajoana.

2n premi:

 • “El meu final”, de Keila Gonzalez Duval.

3r premi:

 • “Llavis putrefactes”, de Ada Creus Villalba.

 

El premi, per cadascuna de les 3 categories, consisteix una visita comentada a la seu de l’ICP a la Universitat Autònoma de Barcelona per conèixer com treballen els paleontòlegs i visitar el laboratori de conservació i preparació, així com entrades gratuïtes per a l’espai Dinosfera (a Coll de Nargó) i el Museu d’Isona, dos espais museogràfics dedicats als dinosaures que formen part del projecte “Dinosaures dels Pirineus”.

El jurat de l’edició d’enguany va estar format per Montserrat Chacón, regidora de Cultura de l’Ajuntament de Sabadell, Raquel García, Presentadora i Directora de “Al Matí” de Ràdio Sabadell i Àngel Galobart, cap del Grup de Recerca de Faunes del Mesozoic de l’ICP i Director del Museu de la Conca Dellà i Dinosfera. El jurat va destacar la qualitat dels treballs i la capacitat de crear històries apassionants amb un rerefons científic. Enric Menéndez, gerent de l’ICP va dirigir l’acte.

La temàtica dels relats presentats enguany se centrava en un fèmur de titanosaure, principal peça de l’exposició “Dinosaures de Catalunya. Un segle de descobertes” que ha acollit el Museu de l’ICP aquest trimestre. A mitjans de 1916, les obres de construcció d’una presa a Talarn (Pallars Jussà, Lleida) van permetre extreure un fòssil que esdevindria la primera resta de dinosaure trobada a Catalunya. No va ser fins l’any 2010, quan paleontòlegs de l’ICP i de la Universitat de Saragossa van concloure que era el fèmur dret de titanosaure d’uns 70 milions d’anys d’antiguitat.

 

Last modified on Lunes, 23 Abril 2018 12:30
Rate this item
(0 votes)

Patrons:

logo generalitat        logo uab

Awards:

Excellence in research

With the support of:

logo icrea    logo ue

CERCA Center:

logo cerca b

xnxxarabsex

sexe libre

sexsaoy

sexjk

russian sex

afdalsex