Print this page

Les dones de l’ICP

11 febrer 2020
2323 times

Amb motiu del Dia Internacional de la Dona i la Nena en Ciència que se celebra l’11 de febrer, les dones que treballen a l’Institut Català de Paleontologia Miquel Crusafont (ICP) expliquen quina és la feina que hi duen a terme.

Xènia Aymerich. Cap de l’Àrea de Conservació i Preparació. La meva feina a l’ICP consisteix en coordinar les tasques de conservació i preparació paleontològica que fem en el nostre laboratori. Em resulta apassionant treballar amb tants fòssils diferents i col·laborar estretament amb tots els nostres grups de recerca. Gaudeixo molt de la meva feina!
Teresa Calderón. Investigadora predoctoral de l’Àrea de Recerca en Paleobiologia Evolutiva. El meu projecte de recerca se centra en l'estudi histològic d'elements postcranials (les parts de l’esquelet que no formen part del crani) i dentals de cèrvids per tal de comprendre millor les estratègies de life history, és a dir, la seqüència dels esdeveniments relacionats amb la supervivència i la reproducció que es produeixen des del naixement fins a la mort d'un animal. Ho comparo amb restes fòssils per fer inferències sobre la vida d’espècies extintes.
Mònica Cucurella. Conserge de l’Àrea del Museu. La meva tasca al museu de l’ICP és la de Conserge, estic sempre a recepció fent tasques d'atenció als visitants, atenció telefònica i venda d'entrades i productes de la botiga. També m'encarrego d’enviar els correus  a les famílies que s'apunten a les diverses activitats familiars i visites guiades.
Teresa Esquirol. Cap de l’Àrea del Museu. La meva feina consisteix en organitzar i programar les activitats escolars i familiars que oferim des del museu i fer-ne el seguiment del seu funcionament. També sóc la responsable del personal de consergeria i de gestionar la botiga, m'encarrego de les d'exposicions i de gestionar el dia a dia del museu. És una feina variada que m'agrada perquè és una manera de contribuir a difondre la ciència en la societat.
Sílvia Jovells. Investigadora predoctoral de l’Àrea de Recerca del Cenozoic. A l’ICP estic fent la tesi per ser doctora. La meva feina se centra bàsicament en l'estudi dels rosegadors fòssils, posant especial atenció als hàmsters. Combino la feina de despatx amb les excavacions paleontològiques que organitzen al centre.
Judit Marigó. Investigadora postdoctoral de l’Àrea de Recerca del Cenozoic. Em dedico a la recerca i, en concret, la meva feina a l’ICP consisteix a investigar com eren i com vivien (què menjaven, com es movien...) els primers primats que van existir. Els humans som primats, i és per això segurament que l’evolució del nostre llinatge ens és tan interessant. Normalment, per investigar aquestes qüestions fem servir els fòssils juntament amb programes informàtics que ens permeten aplicar les tècniques més punteres per resoldre els enigmes que ens plantegem.
Sharrah Mckenzie. Investigadora predoctoral de l’Àrea de Recerca del Cenozoic. Treballo en el grup de recerca en Paleobiodiversitat i Filogènia i, actualment, estic centrada en estudiar els diversos tàxons de suids (el grup al que pertanyen els porcs domèstics i els porcs senglars, els facoquers, etc.) que hi havia a la península ibèrica durant el Miocè, fa entre 23 i 5 milions d’anys.
Marina Rull. Preparadora de l’Àrea de Conservació i Preparació. Principalment em dedico a preparar els fòssils per facilitar les tasques de recerca que es fan a l’Institut. També realitzo reproduccions dels fòssils més interessants perquè grups de recerca d’altres llocs del món els puguin estudiar. Vetllar per la conservació d’aquest patrimoni és molt interessant!
Mónica Vincent. Oficial administrativa de l'Àrea de Gerència i Recursos Humans. La meva feina a l'ICP consisteix en donar suport al departament financer, organitzar les despeses del personal investigador i no investigador de cara a fer les justificacions econòmiques dels projectes competitius. També m'ocupo de les compres de material, proveïdors i d'organitzar sessions de formació sobre riscos laborals, etc.
Last modified on Dimarts, 11 Febrer 2020 12:15
Rate this item
(0 votes)
Pere Figuerola

Latest from Pere Figuerola