Tallers de paleontologia al Novum 2015

07 Jul 2015
60963 times

Els pròxims 25 i 26 d'abril, la ciència envairà la plaça de les Glòries amb motiu del NOVUM 2015, el Festival de Ciència, Tecnologia i Innovació de Barcelona. Enguany el centre neuràlgic del NOVUM es trasllada i convertirà el Disseny Hub Barcelona en un laboratori a l'aire lliure. La paleontologia tindrà el seu espai diumenge, amb dos tallers organitzats des de l'Institut Català de Paleontologia Miquel Crusafont (ICP) sobre evolució humana i paleontologia virtual. 

Els tallers de l'ICP se celebraran a la Carpa Newton instal·lada a la Plaça de les Glòries de Barcelona diumenge 26 d'abril. Totes les activitats són gratuïtes i estan organitzades en col·laboració amb l'empresa Nusos.

- Fes servir el cap! Taller sobre evolució humana on, utilitzant les matemàtiques i a partir de la utilització de rèpliques dels principals cranis d’homínids, podrem endinsar-nos en un  tema tan interessant com és el de la nostra evolució. Es treballarà amb diferents rèpliques: Hispanopithecus laietanus, Australopithecus afarensis i A. africanus, Homo habilis, Homo ergaster, H. heidelbergensis, Homo neanderthalensis i H. sapiens. Adreçat a públic adult i familiar, a partir de 8 anys. El taller començarà a les 10:30 h i té una durada aproximada de 90 minuts.

- Ous i petjades de dinosaure: del fòssil al 3D. Enterraven els ous, els dinosaures? Per què feien postes comunes? En aquest taller veurem com les troballes de fòssils i postes d'ou de dinosaure al Pirineu ens permeten tornar al passat de fa 65 milions d'anys gràcies a la reconstrucció virtual més capdavantera d'avui dia. Una activitat que ens porta al passat a través del futur! Adreçat a públic familiar a partir de 6 anys. El taller començarà a les 12:30 h i té una durada aproximada de 90 minuts.

Podeu consultar totes les activitats de la Festa que se celebrarà el cap de setmana en aquest enllaç. Les persones que participin en més de 10 activitats i segellin la butlleta que es distribuirà a la Festa tindran un obsequi.

Enguany, però, el Novum es desenvoluparà durant gairebé tres setmanes i a diferents espais de la ciutat amb l'objectiu de treure la ciència i la tecnologia al carrer i acostar-la als ciutadans. Xerrades, maratons, exposicions, documentals, performances, tallers, pop up's, experiments tecnològics i formats interactius de ciència perquè el públic pugui interactuar amb la ciència, la tecnologia i la innovació.

+ informació: NOVUM. Festival de la Ciència, la Tecnologia i la Innovació.

Rate this item
(0 votes)
Super User

Curabitur ultrices commodo magna, ac semper risus molestie vestibulum. Aenean commodo nibh non dui adipiscing rhoncus.

Website: www.themewinter.com

Patrons:

logo generalitat        logo uab

Awards:

Excellence in research

With the support of:

logo icrea    logo ue

CERCA Center:

logo cerca