Diego Castanera

Investigador postdoctoral
Faunes del Mesozoic

LLlicenciat (2008), Màster (2009) i Doctor (2013) en Geologia per la Universidad de Zaragoza. Va realitzar la tesi doctoral sota el títol: "Aspectes paleoecològics a partir del registre icnològic de tetràpodes en la Serralada Ibèrica (Cameros oriental i Maestrat)" que tractava principalment sobre la diversitat de dinosaures, pterosaures, cocodrils i tortugues durant l'interval Juràssic / Cretaci a la Serralada Ibèrica a través del registre icnològic. Després d'una primera etapa postdoctoral al Bayerische Staatssammlung für Paläontologie und Geologie de Munic, s'incorpora a l'ICP amb una beca postdoctoral Beatriu de Pinós (AGAUR). La línia de recerca principal és el canvi de faunes i la paleobiogeografia de vertebrats al voltant del límit Juràssic-Cretaci. Alguns dels jaciments de la Serralada Ibèrica són de gran interès en aquests aspectes. Una altra línia d'investigació és la documentació del registre d'icnites de vertebrats al Cenozoic de la Conca de l'Ebre i el pre-Pirineu.

Ha participat en diversos projectes nacionals i internacionals (DFG-Fundació Ciència Alemana, Fundació Humboldt, National Geographic, Ministerio de Ciencia y Economía) que li han permès agafar experiència en nombroses campanyes de camp, tant de prospecció com d'excavació. Aquestes s'han desenvolupat principalment en el Mesozoic de la Serralada Ibèrica i Cenozoic de la Conca de l'Ebre però també del Juràsic d'Argentina, Nova Zelanda o el Marroc. També ha treballat com a restaurador i en la museïtzació de jaciments d'icnites de dinosaures. A més, ha visitat nombroses col·leccions en diversos països europeus amb estades llargues al Museu Nacional d'Història Natural i dóna Ciência de Lisboa (Portugal) i a la Office de la Culture, Paléontologie A16 a Delémont (Suïssa). Les seves investigacions s'han publicat en diverses revistes del SCI, de les categories de Paleontologia, Geologia i Multidisciplinar. Ha participat en nombrosos congressos nacionals (SEP, EJIP) i internacionals (EAVP, ICHNIA, ICCI2).

Correu-e: Esta dirección de correo electrónico está siendo protegida contra los robots de spam. Necesita tener JavaScript habilitado para poder verlo.

Més informació sobre publicacions a:

Perfil Google Scholar: https://scholar.google.es/citations?user=E3V6l_oAAAAJ&hl=es&oi=ao

 

 

 

 

Last modified on Jueves, 28 Febrero 2019 13:10
Rate this item
(0 votes)

Patrons:

logo generalitat        logo uab

Guardons:

Excellence in research

Amb el suport de:

logo icrea    logo ue

Membres de:

logo cerca b