fbpx

L’ICP presenta el llibre de divulgació “Un passeig per la història de la biosfera”, de Josep Marmi

18 Nov 2013
561 times

 

Àngel Galobart presenta Josep Marmi en la presentació del llibre

Àngel Galobart presenta Josep Marmi en la presentació del llibre

La llibreria La Llar del Llibre de Sabadell va acollir ahir la presentació de l’obra de divulgació científica “Un passeig per la història de la biosfera”, escrita per l’investigador del grup de Mesozoic de l’Institut Català de Paleontologia Miquel Crusafont (ICP), Josep Marmi i Plana. L’acte va ser presentat per Àngel Galobart (Cap del departament de recerca del Mesozoic de l’ICP) i va comptar amb la presència de les il·lustradores del llibre, Agnès i Aina Amblàs.

Més de 50 persones van omplir l’espai habilitat a la llibreria La Llar del Llibre de Sabadell on es va dur a terme lapresentació d’aquest llibre que ha publicat l’ICP. L’acte va comptar amb l’assistència d’alguns dels mecenes que han fet possible que l’obra vegi la llum a través de les aportacions realitzades a la campanya de micromecenatge que es va dur a terme abans de l’estiu a la plataforma Verkami. La contribució de 132 particulars i entitats van permetre recaptar 4.550€ que han finançat la seva impressió. El llibre està a la venda des d’avui a la botiga del Museu de l’ICP i a la La Llar del Llibre.

Àngel Galobart, cap del grup de recerca de Mesozoic de l’ICP, va presentar l’acte i va remarcar l’esforç realitzat per Josep Marmi l’autor per recollir en poc més de 250 planes, 4.600 milions d’anys d’història de la Terra i dels seus habitants d’una forma planera per a tots els públics. Va descriure l’autor com “un naturalista dels d’abans” i va remarcar la importància de donar a conèixer a la societat la recerca que els investigadors duen a terme en tots els àmbits de la ciència, malgrat les dificultats que sovint han d’afrontar en aquesta tasca.

Josep Marmi va agrair als mecenes la seva contribució al projecte i va explicar el procés de creació del llibre. Va fer incís en la rellevància de la recerca en disciplines com la paleontologia, no només per descriure espècies i ecosistemesdel passat i per entendre la biodiversitat actual, sinó també per trobar respostes a reptes que la humanitat ha d’afrontar en el present i el futur com el canvi climàtic, la lluita conta les malalties infeccioses, el control de plagues que assetgen els cultius o la conservació d’espècies amenaçades.

L’acte va acabar amb l’entrega als mecenes de les recompenses i la signatura de llibres i làmines per part de l’autor i les il·lustradores que han dibuixat gran part de les reconstruccions de flora i fauna d’espècies extintes, Agnès i Aina Amblàs.

L’autor

Josep Marmi i Plana (Berga, 1975) és Doctor en Ciències Biològiques per la Universitat Pompeu Fabra. Ha realitzat estudis sobre la filogènia, l’especiació i conservació de mamífers actuals. Actualment és investigador del grup de Faunes del Mesozoic de l’Institut Català de Paleontologia Miquel Crusafont. La seva recerca està centrada en l’estudi dels fòssils de vertebrats i plantes associats a restes de dinosaures del Cretaci Superior dels Pirineus. Ha escrit articles de divulgació científica i ha estat coordinador i autor del llibre Els Dinosaures dels Pirineus i autor de diversos capítols del llibre Dinosaurios del Levante Peninsular.

 

Last modified on Lunes, 09 Marzo 2015 15:54
Rate this item
(0 votes)
Super User

Curabitur ultrices commodo magna, ac semper risus molestie vestibulum. Aenean commodo nibh non dui adipiscing rhoncus.

Website: www.themewinter.com

Patrons:

logo generalitat        logo uab

Awards:

Excellence in research

With the support of:

logo icrea    logo ue

CERCA Center:

logo cerca b

xnxxarabsex

sexe libre

sexsaoy

sexjk

russian sex

afdalsex