Sabadell celebra el Dia Internacional dels Museus i la Nit dels Museus

Imatge del Dia Internacional dels Museus i Nit dels Museus a Sabadell 2021 Imatge del Dia Internacional dels Museus i Nit dels Museus a Sabadell 2021 Imatge del Dia Internacional dels Museus i Nit dels Museus a Sabadell 2021

Imatge del Dia Internacional dels Museus i Nit dels Museus a Sabadell 2021

Aquests mes de maig i per desè any consecutiu els museus de la ciutat de Sabadell celebraran el Dia Internacional dels Museus i la Nit dels Museus amb diverses activitats per a tots els públics. Totes les propostes de l'edició d'enguany se celebraran amb mesures de prevenció especials per garantir la seguretat de participants i organitzadors.

El dimarts, 18 de maig, amb motiu del Dia Internacional dels Museus, els cinc museus de Sabadell faran una jornada de portes obertes gratuïta. A més de les exposicions permanents i temporals, els visitants podran descobrir la Joia del Museu –una peça de la seva col·lecció que cadascun ha destacat–, com també diferents activitats d’interès per a tot tipus de públics, com ara visites guiades, tallers familiars i conferències. Us podeu inscriure a les activitats gratuïtes previstes al Museu de l'ICP en aquest enllaç: https://forms.gle/9kETp8FWKXrGPS8T7

Els museus que participen enguany en aquesta iniciativa són l’Espai Cultura Fundació 1859 Caixa Sabadell, el Museu d’Història, el Museu d’Art, el Museu de l’Institut Català de Paleontologia Miquel Crusafont i el Museu de la vida al camp de l’Espai Natura Fundació 1859 Caixa Sabadell.

Amb el lema “El futur dels museus: recuperar i tornar a imaginar“, el Dia Internacional dels Museus 2021 convida els museus, els seus professionals i les comunitats a crear, imaginar i compartir noves pràctiques de (co)creació de valors, nous models de negoci per a les institucions culturals i solucions innovadores per als reptes socials, econòmics i mediambientals del present.

El Dia Internacional dels Museus és un esdeveniment organitzat pel Consell Internacional de Museus (ICOM) des de 1977. Un dia en què aquests equipaments són els veritables protagonistes, obren les portes i ofereixen una atractiva oferta d'activitats per sensibilitzar els visitants de la seva importància en el desenvolupament de la societat.

La Nit dels Museus

 D’altra banda, el dissabte 15 de maig, amb motiu de la Nit dels Museus, tots els museus allargaran l’horari habitual fins a les 9 del vespre.

Es tracta d’una iniciativa creada l’any 2005 pel Ministeri de Cultura francès i apadrinada des de 2011 pel Consell d’Europa i la UNESCO. La proposta té com a objectiu fer que els museus siguin més accessibles al públic en general i, en particular, a un públic més jove. Vol, també, generar una xarxa de museus europeus en un esdeveniment comú, festiu i amistós.

Les joies dels museus

Pel que fa a la Joia del Museu, aquest any els diferents equipaments destaquen els elements següents:

 • Museu d’Art: Estudis sobre erotisme: Le bain de Diane. Oriol Vilapuig. Col·lecció Nacional d’Art Contemporani. Amb la col·laboració de la Col·lecció d'Art Banc Sabadell i de la Generalitat de Catalunya.
 • Museu d’Història: Pere Muixí, terrisser. Mostra de peces d’argila cuita i de guix recuperades durant l’excavació arqueològica d’un forn terrisser, de finals del s. XVIII, localitzat al centre de Sabadell.
 • Museu de l’ICP: Crani d’Amphicyon dels Casots (Subirats, Alt Penedès). Crani fòssil de carnívor de fa 16 milions d'anys.
 • Espai Cultura Fundació 1859: El disc de Newton. Exposició "La ciència del joc".
 • Espai Natura Fundació 1859: La il·luminació a pagès. Museu de la Vida al Camp (Masia de Can Deu).

Visites guiades, tallers familiars i conferències

A més, s’han preparat visites guiades, tallers familiars, entre els quals destaquen els següents:

 • Dissabte 15 de maig, a les 11.30 h. Taller familiar de ciència. Organitzat per l’Espai Cultura Fundació 1859.
 • Dissabte 15 de maig, a les 18 h. Visita guiada a l’exposició temporal: La ciència del joc. Espai Cultura Fundació 1859.
 • Dissabte 15 de maig, a les 19 h. Visita guiada a les exposicions temporals i a la Joia de Museu. Organitzada pel Museu d’Art.
 • Diumenge 16 de maig, a les 12 h. Taller familiar: Posa-li cara a l'Amphicyon. Institut Català de Paleontologia Miquel Crusafont.
 • Dilluns 17 i dimarts 18 de maig. Visita guiada al Vapor Buxeda Vell. Activitat organitzada pel Museu d’Història i la Regidoria de Cicles de Vida.
 • Dimarts 18 de maig, a les 17.30 h. Taller familiar: És primavera a la col·lecció. Per famílies amb infants de totes les edats. Organitzat pel Museu d’Art.
 • Dimarts 18 de maig, a les 18 h. Visita guiada a l’exposició permanent. Espai Natura Fundació 1859.
 • Dimarts 18 de maig, a les 18.30 h. Visita guiada a l’exposició permanent i temporal i a la Joia del Museu. Institut Català de Paleontologia Miquel Crusafont.
 • Dimarts 18 de maig, a les 18.45 h. Taller familiar: Fem llums d’oli. Espai Natura Fundació 1859.
 • Dimarts 18 de maig, a les 19 h. Visita guiada a l’Espai FOC, Forns i Obrador de Ceràmica del s. XVIII. Organitzada pel Museu d’Història.

També podeu consultar les activitats a la web del Dia Internacional dels Museus i Nit dels Museus a Sabadell

Last modified on Martes, 11 Mayo 2021 09:36
Rate this item
(0 votes)

Patrons:

logo generalitat        logo uab

Awards:

Excellence in research

With the support of:

logo icrea    logo ue

CERCA Center:

logo cerca