15a Festa de la Ciència a Barcelona

26 May 2022
405 times

El cap de setmana del 28 i 29 de maig se celebra la 15a Festa de la Ciència a Barcelona, un esdeveniment que enguany se celebrarà a la Rambla del Raval amb més de 200 activitats, 27 espais diferents i més de 150 entitats relacionades amb la ciència i la divulgació. L'Institut Català de Paleontologia Miquel Crusafont (ICP) hi organitzarà els tallers "El món dels fòssils" i "Fem de paleontòlegs i paleontòlogues!"

El Museu de l'ICP conjuntament amb Arca Temàtica ha organitzat dos tallers al voltant de la paleontologia per a infants entre 6 i 12 anys:

  • Fem de paleontòlegs i paleontòlogues!. Diumenge, a les 13:55 i a les 15:15 a l'Espai 02. Humans. Per desenterrar els fòssils, cal utilitzar martells, picoles, pinzells... és una feina de precisió. Endinsa’t en una excavació paleontològica i posa’t dins la pell d’una persona especialista en aquesta ciència. Excava, recupera un seguit de fòssils i munta’ls per esbrinar a quin animal van pertànyer en el passat. Seràs capaç d’identificar-lo?
  • El món dels fòssils. Diumenge, a les 14:35 i a les 15:55 a l'Espai 02. Humans. T’agraden els fòssils? Sabies que no només fossilitzen els ossos, sinó que també es poden trobar ous, dents, petjades o fins i tot defecacions fossilitzades? Viu en primera persona en què consisteix la paleontologia i, a partir de tota mena de fòssils, resol un seguit d’enigmes sobre els éssers que els van formar ara fa molts i molts anys.

La gran trobada ciutadana amb la cultura científica s’obre al públic de totes les edats i ho fa amb un ampli ventall de formats que et faran viure la ciència en primera persona: experiments, instal·lacions, jocs, tallers, demostracions, espectacles, debats, microxerrades, itineraris i visites guiades, entre d’altres.

Aquesta edició, a més, enceta el nou model de Festa descentralitzada que tindrà lloc cada any en un barri diferent de Barcelona. Enguany, la 15a Festa de la Ciència aterra al cor de Raval, on compta amb l’especial col·laboració d’entitats i institucions del barri. Apropa’t al Raval i viu la ciència en totes les seves dimensions!

Podeu trobar el programa complet d'activitats del cap de setmana a la Festa de la Ciència en aquest enllaç: https://www.barcelona.cat/festa-de-la-ciencia/

Last modified on Thursday, 26 May 2022 15:28
Rate this item
(0 votes)

Patrons:

logo generalitat        logo uab

Awards:

Excellence in research

With the support of:

logo icrea    logo ue

CERCA Center:

logo cerca