Print this page

El Museu s’inscriu al Cens d’Espais de Cultura Responsable

03 Feb 2021
588 times
Façana del Museu de l'ICP Façana del Museu de l'ICP Façana del Museu de l'ICP

Façana del Museu de l'ICP

El Museu de l’Institut Català de Paleontologia Miquel Crusafont (ICP), a Sabadell, s’ha inscrit al Cens d’Espais de Cultura Responsable, una iniciativa del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya que vol mostrar la implicació del sector cultural amb principis bàsics de la societat com la salut, la inclusió, la pluralitat, el respecte o la llibertat.

La creació del Cens forma part de les accions que el Departament de Cultura està impulsant per dur a terme la represa de l’activitat en el sector cultural. Des de l’inici de la pandèmia, treballa per preservar la cultura davant de noves restriccions per la crisi sanitària provocada per la Covid-19 i establir una sèrie d’accions que donin cobertura als drets culturals dels ciutadans i a les indústries i als sectors creatius.

El Museu de l’Institut Català de Paleontologia Miquel Crusafont, a Sabadell, seguint les recomanacions i normatives que el Procicat determinava en cada fase, va establir una sèrie de mesures, tant en l’espai museogràfic com en el desenvolupament de les activitats adreçades al públic escolar i familiar amb l’objectiu de minimitzar el risc de contagi dels visitants. Aquestes mesures inclouen l’obligatorietat d’utilitzar mascareta en tot moment, la disposició de mesures de protecció físiques del personal que treballa de cara al públic o la reducció dels grups dels tallers i visites guiades, entre d’altres.

L’objectiu d’aquest del Cens d’Espais de Cultura Responsables es donar difusió als espais culturals que adopten protocols sanitaris per a l’espai cultural per prevenir la Covid-19, i que es comprometen a adoptar i aplicar programes d’inclusió social. Així, tots els espais que formin part del Cens disposen del distintiu acreditatiu ”Espai de Cultura Responsable”, que poden fer visible a les seves instal·lacions i que són una garantia de seguretat per als visitants.

El distintiu, però, seguirà vigent un cop superada la Covid-19 i alhora atorgarà un valor afegit a l’espai com a garant de l’accessibilitat i la universalitat de la cultura.

Més informació:

Rate this item
(0 votes)
Pere Figuerola

Latest from Pere Figuerola

Related items