fbpx
Print this page

Dia Internacional de la Dona i la Nena en Ciència a Piera

Amb motiu de la celebració del Dia Internacional de la Dona i la Nena en Ciència, el passat 11 de febrer, dues paleontólogues de l’Institut Català de Paleontologia Miquel Crusafont (ICP) i Transmitting Science (TS) van organitzar una activitat adreçada a les classes de tercer de primària de l’Escola Les Flandes de Piera (Barcelona).

La bretxa de gènere en els sectors de la ciència, la tecnologia, l'enginyeria i les matemàtiques persisteix des de fa anys a tot el món. Malgrat que la participació de les dones en les carreres de grau superior ha augmentat enormement, estan encara insuficientment representades en aquests camps. L’objectiu d’aquest Dia Internacional és el de fer palès aquest biaix i estimular les vocacions científico-tècniques entre les estudiants de primària que, en un futur, hauran de ser les futures investigadores.

Amb aquest objectiu, les paleontòlogues Judit Marigó (ICP) i Soledad de Esteban Trivigno (ICP i TS) han visitat aquesta setmana l’escola de primària Les Flandes al municipi de Piera. Després d’aclarir als infants que són doctores que no guareixen malalties, els van demanar que dibuixessin com s’imaginaven una persona que estudia els fòssils. Aquest exercici va permetre analitzar quantes de les persones dibuixades pels infants eren homes i quantes dones.

Joc de cartes amb algunes de les principals dones cientifiques de la història (Foto: Judit Marigó / Soledad de Esteban Trivigno)

Aquest exercici va donar pas a un debat per avaluar quants alumnes s’havien plantejat ser, en un futur, científics i científiques. Marigó i de Esteban Trivigno van presentar algunes de les paleontòlogues més rimportants de la història, així com altres científiques que han tingut papers rellevants en altres disciplines com les matemàtiques, l’astronomia o l’ecologia. Per conèixer qui van ser i són aquestes dones científiques, van dur un joc elaborat per Luanagames.com que està disponible en una versió Creative Commons

Last modified on Sunday, 18 February 2018 21:10
Rate this item
(0 votes)
Pere Figuerola

Latest from Pere Figuerola

Related items