Investigadora Postdoctoral
Paleoprimatologia i paleoantropologia

Sóc paleoantropòloga interessada en l'evolució de la locomoció i la postura, incloent els orígens, especialització i diversificació dels comportaments locomotors dels primats hominoides i els hominins, amb èmfasi en l'evolució locomotora dels hominoides i els orígens de la postura erguida i el bipedisme. Utilitzo tècniques innovadores biomèdiques i d'enginyeria 3D per analitzar la morfologia òssia interna i externa dels membres anteriors i la columna vertebral dels simis actuals i fòssils, i estudis de dissecció cadavèrica per tenir en compte la morfologia i les restriccions dels teixits tous (la qual cosa sovint es passa per alt).

Després d'obtenir el Màster en Biologia Humana (2010), vaig realitzar el meu doctorat (2014) sobre la morfologia externa de l'articulació glenohumeral (espatlla) utilitzant tècniques geomètriques morfomètriques tridimensionals (3DGM). Després de completar el meu doctorat, vaig rebre una Beca Individual Marie Skłodowska-Curie a la Universitat de Kent, Regne Unit (2016-2019) per explorar la locomoció dels primats del Miocè mitjançant l'aplicació d'una anàlisi innovadora de l'estructura òssia interna (https://cordis.europa.eu/project/id/703608). El 2019, vaig rebre una beca Beatriu de Pinós–MSCA COFUND a l'ICP (2020-2023) per continuar treballant en la morfologia interna dels ossos de simis del Miocè i introduir aquesta tècnica innovadora a Espanya.

Ara sóc investigadora a l'ICP treballant en la morfologia externa i interna dels ossos i teixits tous de simis del Miocè.

Interessos en la recerca:

  • Locomoció dels hominoïdeus
  • Evolució d'hominins i hominoïdeus
  • Adaptacions/biomecànica musculoesquelètica del membre anterior dels hominoides
  • Inferències sobre el comportament locomotor dels simis del Miocè i els hominins
  • Anàlisi de la morfologia òssia externa i interna
  • L'evolució del pla corporal ortògraf i els orígens del bipedisme

Contacte i producció científica:

  • Correu-e: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
  • Perfil a ResearchGate: https://www.researchgate.net/profile/Julia_Arias-Martorell
  • Perfil a Academia: https://icp-cat.academia.edu/JuliaAriasMartorell
Last modified on Friday, 16 February 2024 07:25
Rate this item
(0 votes)

Related items

Patrons:

logo generalitat        logo uab

Awards:

Excellence in research

With the support of:

logo icrea    logo ue

CERCA Center:

logo cerca