Print this page

Simposi sobre conservació i preparació de fòssils a Chicago

16 Jun 2010
372 times

Durant el mes passat es va celebrar el Tercer Simposi  sobre la conservació i preparació de fòssils al Field Museum de la ciutat  de Chicago. Aquesta trobada de caràcter anual reuneix a nombrosos  professionals d’aquests sector, de tots els països arreu el món. En aquesta ocasió, l’ICP va ser l’únic centre participant provinent de l’estat espanyol i un dels tres centres de tota Europa que va apostar per desplaçar al seu equip i participar d’aquesta experiència.

El Field Museum, situat a la vora del Llac Michigan al centre de la ciutat, té una llarga història en la preparació de fòssils vertebrats. Com a centre receptor va ser la plataforma de presentació d’un gran número de pòsters, taules rodones i tallers de preparació. En aquest nou context de treball es va generar un bona oportunitat per a que els preparadors-conservadors intercanviaran  les seves experiències, coneguessin noves tècniques ja implantades a algunes institucions  i establissin nous i valuosos contactes professionals. 

La responsable de l'àrea de Preparació-Conservació de l'ICP, Sandra Val, durant la presentació del pòster 

Una part de l’equip de l’Àrea de Conservació-Preparació de l’ICP va assistir a la cita per presentar un  pòster sobre nous assajos en neteja de closques d’ous de dinosaure. Amb el títol de:

PREPARATION OF DINOSAUR EGGSHELLS: NEW INSIGHTS TO TRADITIONAL TECHNIQUES, els seus autors: Sandra Val, Carolina Cancelo, Bernat Vila, Albert G. Sellés, van plantejar noves solucions a mètodes de neteja tradicionalment utilitzats.

Gràcies al contingut i a la original presentació, el treball mostrat va tenir molt bona acollida, despertant l’interès de molts dels assistents al simposi. D’aquesta manera es va crear la passarel·la comunicativa que va permetre per una banda explicar la feina que estem portant a terme des del nostre centre i per l’altre  establir les bases i contactes per a futurs intercanvis i col·laboracions.

La preparadora-conservadora, Carolina Cancelo, amb el pòster de l'ICP

Per posar un example il·lustratiu de la bona interacció generada, dir que alguns d’aquests professionals internacionals ja han confirmat la seva assistència al II Workshop de Conservació  Preparació - Restauració en Ciències Naturals que es realitzarà els dies 17-21 de Maig de 2011 a Sabadell - Universitat Autònoma de Barcelona  i que ja s’esta preparant des de l’ICP. Un bon punt de trobada per a totes aquells persones que estiguin treballant d’alguna manera en els temes relacionats amb la protecció i conservació del patrimoni natural i científic.

Un grup d'assistents  al simposi
Last modified on Diumenge, 18 Març 2018 17:47
Rate this item
(0 votes)
Super User

Curabitur ultrices commodo magna, ac semper risus molestie vestibulum. Aenean commodo nibh non dui adipiscing rhoncus.

Website: www.themewinter.com

Latest from Super User