fbpx

Noves restes de l'hominoïdeu fòssil Dryopithecus fontani a l'Abocador de Can Mata

07 Abr 2009
730 times
La recerca feta a partir de les restes trobades fa més de quatre anys a l'Abocador de Can Mata surt publicada aquest any a la revista American Journal of Physical Anthropology. 
El 10 de novembre del 2004 l'equip de plaeontòlegs que treballa a l'Abocador de Can Mata, sota la supervisió de l'actual director de l'Institut Català de Paleontologia (ICP), en Salvador Moyà-Solà trobaren restes d'un gran antropomorf fòssil.
Ja han passat més de quatre anys des que es produïren aquestes troballes. L'equip de científics de l'ICP ha estat investigant i recentment el seu treball ha vist la llum. Finalment, l'article on es descriuen aquestes restes cranials de Dryopithecus fontani (Moyà-Solà et al., 2009) ha estat publicat a la web de la revista American Journal of Physical Anthropology. 
Aquesta nova troballa és una juguesca de la probabilitat. De fet, és molt poc freqüent trobar dues espècies d'hominoïdeus fòssil en sediments d'una mateixa zona i d'una edat tan similar (uns 11.8-11.9 milions d'anys abans del present). Per tant, val la pena reflexionar uns instants sobre la importància d'aquest descobriment.
Les sorpreses no han arribat soles, els investigadors de l'ICP han descobert que la morfologia de la cara de D. fontani no només es diferent de l'esperada, sinó que, a més, mostra força similituds amb, l'actual goril·la. I aquesta semblança toca un tema molt controvertit. De fet, els orígens del grup que inclou els grans antropomorfs actuals, com són els orangutans, els goril·les, els ximpanzés i els humans, encara estan sent discutits. Les restes de D. fontani trobades a Can Mata plantegen la possibilitat que les similituds amb el goril·la siguin heretades a partir d'un ancestre comú. Tampoc és descartable que les similituds entre D. fontani i goril·les siguin fruit d'evolucions independents degudes a l'adaptació a condicions ambientals similars.
 
Aquesta publicació representa un pas més per a la futura comprensió del nostre passat.
 

 

Last modified on Dimecres, 04 Febrer 2015 12:35
Rate this item
(0 votes)
Super User

Curabitur ultrices commodo magna, ac semper risus molestie vestibulum. Aenean commodo nibh non dui adipiscing rhoncus.

Website: www.themewinter.com

Patrons:

logo generalitat        logo uab

Awards:

Excellence in research

With the support of:

logo icrea    logo ue

CERCA Center:

logo cerca b

xnxxarabsex

sexe libre

sexsaoy

sexjk

russian sex

afdalsex