Un paleontòleg de l’ICP estudiarà la diversitat d'ous de dinosaure presents al Prepirineu català

22 Des 2008
471 times

Serà gràcies a la beca predoctoral FI per a la formació de personal investigador de la Generalitat de Catalunya, que té una durada de tres anys
L’investigador de l’Institut Català de Paleontologia Miquel Crusafont, Albert Garcia, ha rebut una beca FI per a la formació de personal investigador atorgada per la Generalitat de Catalunya. L’ajut permetrà al paleontòleg dur a terme la tesi doctoral; Estudi i diversitat oològica de dinosaures al Cretaci superior del Prepirineu català: Parataxonomia, paleoetologia reproductiva i implicacions paleoambientals.
Amb aquesta investigació, Garcia estudiarà la diversitat d'ous de dinosaures presents a tot el Prepirineu català i la seva relació amb el paleoambient de posta. La importància de dur a terme la recerca rau en el fet que el registre d'ous de dinosaure està prou ben representat en el nostre país per permetre efectuar un estudi d'aquestes magnituds. A més, no totes les restes es troben en els mateixos nivells sedimentaris, això fa interessant estudiar quina és la varietat d'espècies d'ous al llarg del temps i l'espai. D’altra banda, existeixen alguns estudis que apunten a la possibilitat d'establir rangs geològics temporals a partir de l'absència o presència d'algunes ooespècies. Finalment, la recerca és interessant també perquè, com passa amb els rèptils actuals, no tots els ambients són bons per realitzar una posta d'ous i, en aquest sentit, es vol determinar si els dinosaures buscaven ambients amb condicions de temperatura i humitat determinades o si, per altra banda, posaven els ous sense tenir en compte l'entorn.
Publicada el 2008-12-22 clasificada com a Notícies de l' ICP

Last modified on Dilluns, 09 Febrer 2015 10:10
Rate this item
(0 votes)
Super User

Curabitur ultrices commodo magna, ac semper risus molestie vestibulum. Aenean commodo nibh non dui adipiscing rhoncus.

Website: www.themewinter.com

Patrons:

logo generalitat        logo uab

Guardons:

Excellence in research

Amb el suport de:

logo icrea    logo ue

Membres de:

logo cerca b