Quant pesaven els mamífers extingits?

15 Set 2008
1722 times

Una paleontòloga de l’ICP ha publicat un estudi al Journal of Morphology que permet calcular el pes dels mamífers extingits


La paleontòloga Soledad De Esteban Trivigno del departament de recerca de Paleobiologia de l’Institut Català de Paleontologia Miquel Crusafont ha publicat un estudi a la prestigiosa revista Journal of Morphology que permet calcular el pes dels mamífers extingits.

De Esteban resol d’aquesta manera una de les qüestions més complicades a la que s’enfronten els paleontòlegs a diari. Després d’anys de mesurar més de tres-cents esquelets de mamífers actuals i havent pres al voltant de deu mil mesures, la paleontòloga ha desenvolupat un model matemàtic per estimar la massa corporal dels mamífers extingits de dimensions mitjanes i grans.

En l’estudi, ‘Body Mass Estimation in Xenarthra: A Predictive Equation Suitable for All Quadrupedal Terrestrial Placentals?’, la paleontòloga assenyala quins són els punts clau en un esquelet de mamífer que permeten conèixer amb major fiabilitat el seu pes. D’aquesta manera, es pot predir el pes de mamífers a qui pertanyen els ossos que apareixen en les excavacions. La paleontòloga ha aplicat els càlculs als Xenarthra, un grup de mamífers que inclou els peresosos i els armadillos.

Publicada el 2008-09-15 clasificada com a Notícies de l' ICP

Last modified on Divendres, 02 Març 2018 10:16
Rate this item
(0 votes)
Super User

Curabitur ultrices commodo magna, ac semper risus molestie vestibulum. Aenean commodo nibh non dui adipiscing rhoncus.

Website: www.themewinter.com

Patrons:

logo generalitat        logo uab

Awards:

Excellence in research

With the support of:

logo icrea    logo ue

CERCA Center:

logo cerca