fbpx
Print this page

Tomàs Marquès-Bonet obté una ‘Consolidator Grant’ del Consell Europeu de Recerca

El director de l’Institut de Biologia Evolutiva (IBE, CSIC-UPF), investigador ICREA i associat a l’Institut Català de Paleontologia Miquel Crusafont (ICP) ha rebut una Consolidator Grant del European Research Council (ERC) dotada amb of 1.896.875€ per dur a terme un projecte de recerca de cinc anys per estudiar les diferències genòmiques al llarg del temps dels grans simis antropomorfs.

Sota el títol Great ape genome variation now and then: current diversity and genomic relics of extinct primates, aquest projecte té com a objectiu analitzar la diversitat genòmica ancestral del que anomenem ‘grans simis’ (ximpanzés, goril·les i orangutans) a partir de l’estudi del registre fòssil o recuperant parts del genoma d’espècies extintes en els primats actuals. “Aquest projecte ens ajudarà a entendre com es genera la diversitat que observem en les diferents espècies i aportar noves claus sobre els efectes adaptatius que té la hibridació entre especies”, explica Marquès-Bonet.  

Marquès-Bonet és un dels 6 investigadors catalans (18 a tot l’estat espanyol) que ha rebut finançament del European Research Council (ERC) en la convocatòria actual. L’accés a les Consolidator Grants és altament competitiva i, en el seu conjunt, estan dotades amb 600 milions d’euros que enguany permetrà a uns 300 investigadors i investigadores de tot Europa crear els seus propis equips per dur a terme investigacions de gran impacte en diversos camps de la física i l’enginyeria,  ciències de la vida, així com les ciències socials i humanitats.    

Tomàs Marquès-Bonet (1975) es va doctorar en Biologia a la Universitat Pompeu Fabra (UPF) l’any 2007. Actualment és director de l’Institut de Biologia Evolutiva (IBE) i cap del Grup de Genòmica Comparativa, professor ICREA i investigador associat al Centre Nacional d’Anàlisi Genòmic (CNAG-CRG) i a l’Institut Català de Paleontologia Miquel Crusafont (ICP) des de l’any 2018.

Notícies relacionades:

Last modified on Dimecres, 11 Desembre 2019 13:06
Rate this item
(0 votes)
Pere Figuerola

Latest from Pere Figuerola

Related items