fbpx
Print this page

Curs sobre el Permià i el Triàsic als Pirineus

07 Mai 2018
2252 times

Els investigadors de l’Institut Català de Paleontologia Miquel Crusafont (ICP), Josep Fortuny i Eudald Mujal impartiran el 19 i 20 de maig el curs “El Permià i el Triàsic als Pirineus. El registre de la major extinció de la Terra” en el marc del programa de la Institució Catalana d’Història Natural. El curs és fruit de les col·laboracions entre l'ICP i el Parc Natural de l'Alt Pirineu (PNAP), que des del 2013 han estat treballant conjuntament a l'àrea de Port del Cantó, una entrada natural al Parc, a la frontera entre el Pallars Sobirà i l'Alt Urgell. El curs compta amb l'ajut de Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya i el Fons Europeu Agrícola de Desenvolupament Rural.

L’objectiu del curs és divulgar el coneixement actual dels períodes Carbonífer, Permià i Triàsic a escala global i, en particular, als Pirineus Catalans, que en els últims anys han incrementat enormement les troballes en aquesta regió. Aquest interval de temps és molt interessant pel fet que engloba canvis molt importants de la biosfera, com són una transició d'una era glacial a una d'efecte d'hivernacle i la major extinció en massa de la història de la Terra, marcant la transició Paleozoic-Mesozoic.

El curs se celebrarà el cap de setmana del 19 i 20 de maig a la seu del Parc Natural de l’Alt Pirineu, a Llavorsí (Pallars Jussà). Dissabte estarà destinat a classes teòriques per introduir el tema, partint de nocions bàsiques sobre paleontologia i geologia, fins a arribar a explicar en detall el coneixement actual d'aquests períodes geològics als Pirineus Catalans. Diumenge es farà una sortida de camp a la zona de Port del Cantó, en la qual es veuran els principals elements geològics i es podran visitar jaciments d'on s'han recuperat restes de tetràpodes (principalment petjades fòssils) del Triàsic.

El curs està adreçat a un públic no especialista interessat en la paleontologia i la geologia, i en especial a qui vulgui conèixer el registre fòssil i geològic des del Carbonífer superior al Triàsic Mitjà. S'emmarca en el programa de la Institució Catalana d'Història Natural (ICHN), i per part de l'ICP compta amb la participació d'Eudald Mujal i Josep Fortuny.

- Més informació i inscripcions

 

El curs compta amb un ajut FEADER pel projecte "El Permià i el Triàsic: la història més convulsa de la Terra i la remodelació dels ecosistemes". Operació cofinançada 07.01.01 “Ordenació dels espais naturals”

Last modified on Dilluns, 10 Desembre 2018 11:32
Rate this item
(0 votes)
Pere Figuerola

Latest from Pere Figuerola

Related items