fbpx
Print this page

Comunicat de les universitats i dels centres de recerca de Catalunya

22 Set 2017
709 times

Dijous, 21 de setembre, van reunir-se els màxims representants del conjunt d’universitats i centres de recerca de Catalunya per considerar la situació creada per les darreres actuacions del govern d’Espanya. Aquest és el comunicat oficial que que van emetre.

Barcelona, 21 de setembre de 2017. Avui s’han reunit els màxims representants del conjunt d’universitats i centres de recerca de Catalunya (una seixantena d’institucions, que representen prop del 90% del sistema) per considerar la situació creada a Catalunya de resultes de les actuacions de l’Estat espanyol en els darrers dies. A la reunió hi han assistit també representants dels sindicats i de les associacions d’estudiants.

S’ha constatat que s’ha atemptat contra l’honorabilitat de les institucions acadèmiques i de recerca de Catalunya, que han estat incloses pel Ministeri d’Hisenda i Funció Pública en una llista d’entitats financerament intervingudes i, per tant, sospitoses a ulls del Ministeri de poder fer actes de frau de llei. Aquesta llista s’ha fet arribar a les entitats bancàries per tal de blocar i posar sota control l’activitat de gestió econòmica ordinària sense cap mena de comunicació prèvia i directa a les universitats i els centres de recerca. Aquest fet posa en risc l’activitat acadèmica i de recerca, també quan és finançada amb recursos de la Unió Europea o amb fons privats, i malmet tant la reputació com la credibilitat internacional de les institucions, aspectes crítics quant a la seva participació en projectes internacionals i a l’atracció i retenció de talent.

És per això que les entitats assistents:

1. exigeixen a les autoritats competents de l’Estat espanyol la reversió immediata d’aquestes mesures totalment insòlites i inacceptables;

2. comunicaran a les instàncies europees i internacionals la greu situació de crisi derivada d’aquestes actuacions.

D’altra banda, pel que fa a les mobilitzacions que es puguin produir els dies vinents, l’Associació Catalana d’Universitats Públiques (ACUP) manifesta que una de les funcions de les universitats és formar professionals altament qualificats i alhora ciutadans crítics i responsables socialment. En aquest sentit, s’acordaran ben aviat patrons comuns per a facilitar la participació dels estudiants, del personal docent i investigador i del personal d’administració i serveis en les mobilitzacions que es puguin dur a terme.

Last modified on Dissabte, 23 Setembre 2017 09:27
Rate this item
(0 votes)
Pere Figuerola

Latest from Pere Figuerola