En Pau i en Jordi reben visites internacionals a l’ICP

Les investigadores Kelsey Pugh (City University of New York) i Miyuki Kagaya (Universitat d’Hiroshima) són a l’ICP aquesta setmana per estudiar diversos fòssils de la col·lecció de l’Institut. Pugh treballa en la sistemàtica dels hominoïdeus del Miocè i Kagaya estudia la morfologia funcional de les extremitats superiors dels grans antropomorfs. Alguns dels espècimens que han estudiat corresponen a l’esquelet post-cranial de Pierolapithecus catalaunicus (en Pau) i Hispanopithecus laietanus (en Jordi).

Per garantir la conservació i la seguretat dels fòssils, les peces no solen sortir dels centres que les custodien, qui es desplaça són els investigadors. En aquesta ocasió, l’ICP ha rebut la visita de dues investigadores dels Estats Units i Japó que durant dues setmanes mesuraran i fotografiaran algunes peces de la col·lecció de l’ICP.

Kelsey Pugh és investigadora a la City University de Nova York i el seu camp d’estudi és la sistemàtica dels hominoïdeus del Miocè. El motiu de la seva visita és mirar de trobar les relacions de parentiu entre espècies extintes d’aquest grup i les espècies actuals (gibons, goril·les, ximpanzés, orangutans i humans). “Vull veure moltes peces, hi ha uns fòssils increïbles aquí”, ha comentat. La primera setmana d’estada preveu analitzar restes cranials i dentals i la segona, l’esquelet post-cranial.

Kagaya ha analitzat diverses restes de l’esquelet post-cranial de Pierolapithecus i d’Hispanopithecus. El seu camp d’estudi és la morfologia funcional de la cintura escapular i la caixa toràcia dels hominoïdeus. “Pierolapithecus és molt conegut per l’excel·lent conservació de les seves costelles. No hi ha cap altra caixa tòràcica amb els ossos millor conservats de primats del Miocè”, ha comentat.

En la imatge de portada: Kelsey Pugh (esquerra) i Miyuki Kagaya (dreta)

Last modified on Divendres, 17 Març 2017 15:33
Rate this item
(0 votes)

Patrons:

logo generalitat        logo uab

Guardons:

Excellence in research

Amb el suport de:

logo icrea    logo ue

Membres de:

logo cerca b