fbpx
Print this page

Els particulars ja poden finançar la recerca paleontològica sense gastar ni un euro

01 Mar 2016
1691 times

El Departament de Patrocini i Mecenatge de l’Institut Català de Paleontologia Miquel Crusafont (ICP) ha signat un acord amb Wapsi.org, una plataforma que promou l’obtenció de fons per a ONGs i altres entitats sense ànim de lucre de forma gratuïta a partir del comerç online. Grans empreses com Amazon, FNAC o Telepizza ja hi estan adherides a aquesta plataforma i donen un percentatge variable de cada transacció a les entitats sense que això suposi cap cost per l’usuari.

Des d’aquesta setmana, els usuaris que realitzen compres a través d’Internet a les botigues adherides a la plataforma Wapsi.org poden destinar un percentatge del cost de la seva compra als projectes de l’ICP sense que això encareixi el preu dels productes adquirits. “El sistema és molt senzill i té l’avantatge que l’usuari decideix a quina entitat vol que es destini la seva aportació sense cap sobrecost per ell”, explica Mireia Manjón, adjunta del Departament de Patrocini i Mecenatge de l’ICP.

Actualment ja hi ha 95 grans empreses adherides a Wapsi.org que aporten de mitjana entre el 5% i el 10% de l’import de la compra (en alguns casos una quantitat fixa) a l’entitat escollida pel comprador. “L’avantatge és que en molts casos es tracta de grans empreses on molts de nosaltres hi podem comprar habitualment a través d’internet”, explica Manjón. Entre les empreses adherides hi ha grans botigues de dispositius electrònics, llibres i música com FNAC, Amazon o La Casa del Llibre, empreses del sector de l’alimentació com Telepizza o Just Eat, de la moda com La Redoute o Intimissimi, agències de viatges com Atrapalo o Rumbo o de lloguer de vehicles com Europcar o Avancar.

Per tal de col·laborar en els projectes de l’ICP, l’únic que cal fer és accedir a la botiga online desitjada des de l’enllaç que proporciona la plataforma Wapsi.org i seleccionar “ICP” en el desplegable d’entitats abans de procedir a la compra en el portal de la marca. Hi ha un procés de registre d’usuaris opcional que permet fer el seguiment de la quantitat donada i ofereix la possibilitat d’acumular Civis, un sistema de punts bescanviables per descomptes o regals d’oci i cultura.

Tot el procés està auditat per Marca Cardinal que garanteix que les marques compleixen amb el compromís de transferir la quantitat acordada a l’entitat seleccionada. L’ICP destinarà els ingressos obtinguts mitjançant aquesta via a projectes de recerca o divulgació de la paleontologia.

La plataforma no vol promoure el consumisme sinó modificar els hàbits per bones causes. “Proposem un nou hàbit a l'hora de comprar. Es tracta d'aconseguir que l'usuari iniciï la seva compra online a Wapsi.org enlloc d'anar directament a la web de la botiga. Només és necessari aquest pas per poder ajudar”, comenta Amanda Fernández, responsable de comunicació de la plataforma. Al Regne Unit iniciatives semblants porten donats més de 15 milions d’euros a les entitats.

Accés al perfil de l’ICP a Wapsi

Last modified on Dissabte, 24 Març 2018 18:08
Rate this item
(0 votes)
Pere Figuerola

Latest from Pere Figuerola