fbpx

Reconstrucció del Myotragus balearicus 

Els investigadors de l’Institut Català de Paleontologia, Meike Köhler i Salvador Moyà han guanyat el premi ‘Paleonturología 10’ gràcies a l’article Physiological and life history strategies of a fossil large mammal in a resource-limited environment. El text referent a l’estudi del bòvid endèmic de les Illes Balears, el Myotragus balearicus, es va publicar a la prestigiosa revista Proceedings of the National Academy of Science, PNAS al 2009, EEUU.

El guardó internacional dedicat a la Paleontologia ha celebrat enguany la seva vuitena edició on han participat un total de 17 articles científics. El premi el convoquen la Fundació Conjunto Paleontológico de Teruel-Dinópolis, la Fundació Teruel Siglo XXI i Dinópolis. L’esmentat reconeixement aconseguit per Köhler i Moyà està dotat amb 4.500 euros i una edició divulgativa del text guanyador.

 L’article publicat al 2009 per la revista PNAS ha rebut nombrosos reconeixements tant nacionals com internacionals, el darrer va ser el Premi d’Excel·lència a la Recerca 2010 de la UAB atorgat a Meike Köhler.

 

Myotragus balearicus

 

El Myotragus balearicus, és un mamífer extingit, semblant a una cabra, i pertany a la família dels bòvids. El registre fòssil de Myotragus conegut,ha estat trobat a Mallorca, Menorca, Cabrera i sa Dragonera. Les primeres restes de Myotragus balearicus van ser descobertes a principis del S. XX. i ja des d’aquells inicis ha estat centre de molts estudis paleontològics.   Tot gràcies a les seves notables característiques, fruit d’una evolució en condicions d’insularitat.

Els resultats de l’estudi publicats suggereixen que Myotragus, tot i ser un mamífer endotèrmic, podia passar temporades en estat letàrgic, quan les condicions climàtiques i amb això, la falta de recursos, feien difícil la vida d’aquests mamífers illencs. La gran abundància de restes fòssils de Myotragus en coves, fa pensar que possiblement aquestes eren usades per passar les temporades difícils, baixant el metabolisme i reduint les funcions vitals.

Last modified on Diumenge, 18 Març 2018 18:11
Rate this item
(0 votes)

Patrons:

logo generalitat        logo uab

Awards:

Excellence in research

With the support of:

logo icrea    logo ue

CERCA Center:

logo cerca b

xnxxarabsex

sexe libre

sexsaoy

sexjk

russian sex

afdalsex