Nou volum de Paleontologia i evolució dedicat al I Conservation Workshop

17 Mar 2011
3805 times

Imatge de portada del nou volum Paleontologia i Evolució

 L’Institut Català de Paleontologia publica un nou volum de les memòries especials de Paleontologia i Evolució dedicat al primer Conservation Workshop celebrat a l’abril del 2009.

La publicació engloba el recull d’articles de les presentacions que van tenir lloc en aquest congrés dedicat a la conservació, restauració i preparació de les Col·leccions d’Història Natural. A més també es poden trobar les conferències plenàries i les contribucions dels assistents a l’acte.

El proper mes de Maig tindrà lloc la segona edició d’aquest fòrum d’experts que tindrà com a objectiu donar continuïtat a la feina iniciada en el I Workshop, posant èmfasi en la protecció i conservació del patrimoni natural i científic, i oferint un espai de treball i debat per a conservadors-preparadors-restauradors de col·leccions d’Història Natural.  Aquest esdeveniment és possible gràcies a la bona resposta obtinguda en la celebració de la primera edició, que va gaudir també de gran ressò internacional.

Paleontologia i Evolució

El llibre presentat pertany a la col·lecció de memòries especials de la publicació ‘Paleontologia i Evolució’. Aquest quart volum se suma a les edicions anteriors: Geologia i Paleontologia del Pleistocè inferior de Venta Micena publicat al 1987; Iberian Neogene Basins on s’inclouen les excursions geològiques realitzades al ‘IX Congress of the Regional Committee on Mediterranean Neogene Statigraphy’ celebrat a Barcelona al 1990; i el tercer volum sobre el ‘I Iberian Symposium on Geometric Morphometrics’ que va aparèixer al 2009.

En aquest cas la realització de la publicació dedicada al Conservation Workshop és important per crear una dinàmica fins ara inexistent dins d’aquest àmbit. Amb aquest tipus de publicació, es pretén confeccionar una plataforma d’intercanvi de experiències de molts professionals, compartint, reflexionant i cercant vies de solució a problemes que puguin sorgir als professionals de la conservació-restauració-preparació de col·leccions d’Història Natural.

I Conservation Workshop

Durant quatre dies, els professionals que van participar en el Primer Conservation Workshop van treballar i debatre la part més pràctica de la seva tasca. El Congrés tenia com a principal objectiu escoltar, debatre i aprendre al voltant dels cavalls de batalla dels conservadors i preparadors/restauradors de ciències naturals.

En la celebració del primer Workshop es va comptar amb la presència i participació de 80 assistents arribats d’arreu del món. En aquella ocasió es va aconseguir reunir, per primera vegada, als professionals d’aquest país que treballen en l’àmbit de la conservació - preparació - restauració de les col·leccions d’Història Natural. Degut a l’èxit d’assistència i participació es va demanar fer una segona edició, i és per aquets motiu que l’ICP s’ha compromès a realitzar bianualment aquets trobada, convertint-se en un centre dinamitzador del treball de recerca al voltant de la salvaguarda del patrimoni d’Història Natural.

Sandra Val, responsable de l’Àrea de Preparació de Institut Català de Paleontologia i una de les coordinadores del Primer Conservation Workshop, considera que ‘la manca de recursos de formació continuada, dins del nostre àmbit concret de treball, que ens permeti renovar els nostres coneixements i actualitzar adequadament la gestió del patrimoni que conservem, fa necessari l’existència d’aquest tipus de trobades de professionals, on l’intercanvi d’experiència és un del màxims objectius’.

L’objectiu és proporcionar eines de treball als professionals que treballen en les àrees de preparació, restauració i conservació de museus i altres institucions. És per aquest motiu que cada edició es convida ponents internacionals per acostar les tècniques i metodologies concretes que s’apliquen en d’altres països.

 

Compra

El volum de Paleontologia i evolució dedicat al monogràfic del i Conservation Workshop es pot adquirir a la botiga del Museu de l’ICP a Sabadell. Properament també serà possible a través de la nostra web comprar aquesta i d’altres publicacions del centre.

Last modified on Diumenge, 18 Març 2018 21:11
Rate this item
(0 votes)

Patrons:

logo generalitat        logo uab

Awards:

Excellence in research

With the support of:

logo icrea    logo ue

CERCA Center:

logo cerca