Ara toca Paleo en el Màster de Gestió del Patrimoni Cultural

01 Abr 2011
2630 times

Imatge de part de l'exposició del Museu de l'ICP

 

Engega de nou l’assignatura del Màster en Gestió del Patrimoni Cultural dedicada al patrimoni paleontològic de la Universitat de Barcelona. El personal tècnic de l’ICP impartirà diverses classes dedicades a l’extracció, preparació, conservació, classificació i divulgació de fòssils.

En aquesta segona edició de la gestió en patrimoni paleontològic es pretén consolidar l’interès en els estudiants de formar-se com a futurs gestors del patrimoni cultural i donar a conèixer les tècniques utilitzades en el món de la paleontologia.

Des de la incursió el 1985 del patrimoni paleontològic dins el patrimoni cultural, s’han desenvolupat vies de conservació i de gestió, que han generat nous reptes i han obert un mercat laboral suggerent en el que hi manquen professionals amb ganes d’innovar i obrir camí. Sota aquest objectiu es presenta un any més aquesta assignatura que reclama noves línies de formació i captació de nous professionals que puguin revitalitzar aquest món.

Programa

El curs que comença el 4 d’Abril i que s’allargarà fins el 23 de Maig comptarà amb els professors Laura Celià, Conservadora de l’ICP i Coordinadora de l’Espai Crusafont de Sabadell, Jordi Galindo, Conservador de l’ICP, i amb Xavier Delclòs, Professor titular de paleontologia a la Facultat de Geologia de la UB. Una de les sessions serà impartida per Sandra Val cap d’Àrea de Preparació del nostre centre.

Amb tots ells s’explicarà els diferents processos paleontològics dividits en quatre blocs: Els fòssils són patrimoni, però... què és un fòssil? Alguns conceptes bàsics sobre paleontologia; L’excavació paleontològica: abjurant d’Indiana Jones; Acaba l’excavació. Comença la diversió; Arriba el gran moment! Presentació dels fòssils en Societat.

Una de les novetats és la darrera sessió del seminari que acostarà als estudiants les Noves tecnologies aplicades a la museografía, amb una xerrada a càrrec de Diana Cozar (Facultat d’Informàtica de la UPC), Xavier Delclòs (UB) i Carles Sora (Touche).

Per concloure el curs es proposa als estudiants realitzar una sortida a les pedreres d'Alcover-Montral.

Visita al Museu de l'ICP

Dins del programa de l'assignatura Patrimoni Paleontològic el passat mes de Gener els estudiants del Màster en Gestió del Patrimoni Cultural van visitar el Museu de l'ICP a Sabadell. L'activitat va comptar amb un gran suport dels alumnes de la Universitat de Barcelona. En la sortida van poder conèixer d'aprop el nou projecte museogràfic i van rebre una classe teòrica a la UB per poder analitzar en profunditat la reforma expositiva de l'ICP.

Una altre de les visites programades al Museu de l'ICP va acostar els estudiants del Màster en Gestió Cultural també de la UB.

Last modified on Diumenge, 18 Març 2018 21:25
Rate this item
(0 votes)

Patrons:

logo generalitat        logo uab

Awards:

Excellence in research

With the support of:

logo icrea    logo ue

CERCA Center:

logo cerca

xnxxarabsex

sexe libre

sexsaoy

sexjk

russian sex

afdalsex