Apunta't a PaleoCat

08 Set 2011
2695 times

 

L’Institut Català de Paleontologia Miquel Crusafont (ICP) i l’associació de viquipedistes catalans Amical Viquipèdia inicien aquest mes de setembre el Viquiprojecte PaleoCat, amb l’objectiu de crear continguts de qualitat sobre paleontologia a la plataforma Viquipèdia. Apunteu-vos-hi adreçant un correu a Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la..

 

L’ICP i Amical Viquipèdia esperen mobilitzar una comunitat de voluntaris entre els nombrosos afeccionats als fòssils i a la paleontologia del nostre país. Entre els públics que s’espera motivar amb més intensitat hi ha els joves, que PaleoCat vol convertir en co-partíceps d’aquest projecte tot despertant vocacions científiques i interès en el patrimoni paleontològic català. La voluntat de les dues organitzacions és establir una col·laboració continuada que se sumi a les iniciatives d’altres institucions en la millora dels continguts científico-culturals en obert a la xarxa. Per enfortir aquesta col·laboració i crear una comunitat compromesa amb la difusió de la paleontologia, l’ICP i Amical Viquipèdia integren les seves xarxes de voluntaris, fent dels viquipedistes que així ho vulguin membres del programa ICP Voluntariat.

PaleoCat: de paleontòlegs, de jaciments i de fòssils

El projecte s’estructura en tres línies de continguts. La primera, sobre personatges clau en la paleontologia catalana, s’inicia amb el sabadellenc Miquel Crusafont, pioner de la recerca, conservació i difusió de la paleontologia al nostre país. Es treballarà sobre la trajectòria professional i vital de paleontòlegs lligats a la història de l’ICP.

Imatge de Miquel Crusafont. Arxiu ICP

En el cas dels jaciments l’objectiu és incloure a Viquipèdia una descripció dels principals jaciments paleontològics a Catalunya, amb informació sobre els resultats de recerca que l’excavació d’aquests jaciments ha permès.

Finalment, s’impulsarà la creació de continguts sobre els principals fòssils de la col·lecció del Museu de l’ICP, una de les més importants d’Europa en fòssils de vertebrats. 

PaleoCat a l’aula: vocacions científiques i coneixement del patrimoni paleontològic català

L’eix educatiu del Viquiprojecte PaleoCat promou la creació de continguts en obert i de qualitat a la xarxa sobre els jaciments paleontològics catalans. En les properes setmanes es convocarà a la comunitat educativa per explicar-los de primera mà aquest projecte d’aprenentatge i creació de continguts col·laboratius a l’aula.

Mapa dels Països Catalans dels jaciments paleontòlogics amb vertebrats. ICP

PaleoCat vol donar a conèixer la recerca i el patrimoni paleontològic als estudiants d’ESO i Batxillerat. La riquesa dels jaciments del nostre país permetrà als estudiants aprofundir en la paleontologia a través d’un lligam proper: el jaciment al costat de casa. Més enllà dels continguts creats i de les dinàmiques educatives, el projecte persegueix despertar així vocacions científiques i l’interès en el patrimoni.

PaleoCat, el teu viquiprojecte

PaleoCat és un projecte obert, tant pel que fa als continguts com en les persones i institucions que el configuren. L’ICP i Amical Viquipèdia es comprometen a ser-ne motors, donant eines i continguts font, revisant els continguts i creant lligams entre els participants del projecte.

Però els protagonistes del Viquiprojecte PaleoCat són dos: els creadors d’aquests continguts i l’obra col·lectiva. Per això l’ICP i Amical Viquipèdia fan una crida a viquipedistes, afeccionats, institucions de recerca i de conservació del patrimoni, investigadors, docents, estudiants, sabadellencs i catalans a omplir la Viquipèdia amb continguts de paleontologia.

En una primera fase, des d’ara i fins a juliol de 2012, l’ICP i Amical Viquipèdia esperen mobilitzar la comunitat viquipedista de Sabadell, així com docents i estudiants d’ESO i Batxillerat, i els afeccionats a la paleontologia arreu del país.  Per sumar-se al projecte només cal posar-se en contacte amb PaleoCat a través de la bústia Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la..

La segona fase del projecte passa per la millora continuada d’aquests continguts i la creació d’aliances amb altres institucions i viquiprojectes per afavorir la traducció de continguts a altres llengües, contribuint així a la difusió internacional de la paleontologia catalana.

Last modified on Dilluns, 19 Març 2018 13:51
Rate this item
(0 votes)
Super User

Curabitur ultrices commodo magna, ac semper risus molestie vestibulum. Aenean commodo nibh non dui adipiscing rhoncus.

Website: www.themewinter.com

Patrons:

logo generalitat        logo uab

Guardons:

Excellence in research

Amb el suport de:

logo icrea    logo ue

Membres de:

logo cerca b